PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Αυλαία για το Rockwave Festival (videos)


Στο TerraVibe χτυπά και πάλι από σήμερα η καρδιά του ροκ, με το Rockwave Festival να υποδέχεται στις δύο σκηνές του στη Μαλακάσα εννέα συγκροτήματα της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Μοιρασμένο σε δύο ημέρες – 5 Ιουνίου  και 19 Ιουλίου – , το δημοφιλές μουσικό Φεστιβάλ που «κλείνει» φέτος 21 χρόνια, ανοίγει την αυλαία του με τους Last Shadow Puppets, στην παρθενική τους εμφάνιση στην Ελλάδα.

Όταν ο Alex Turner γνώρισε τον Miles Kane το 2005, κατά τη διάρκεια της περιοδείας των Arctic Monkeys στη Βρετανία, κανείς από τους δύο δεν περίμενε ότι δύο χρόνια μετά, η φιλία τους θα μετατρεπόταν σε μια πολύ πετυχημένη συνεργασία. Μαζί με τον James Ford, τον ντράμερ των Simian Mobile Disco, αλλά και την βοήθεια του Owen Pallett, γεννήθηκαν οι Last Shadow Puppets.

Το 2008, κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος, «The Age of the Understatement», που έγινε αμέσως μεγάλη επιτυχία, με το σινγκλ «Standing Next to Me» να θεωρείται το ηχητικό σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος. Οκτώ χρόνια, μετά κυκλοφορούν νέο δίσκο, μπαίνοντας σε κάθε λίστα με τα πολυαναμενόμενα άλμπουμ του 2016. «Everything you’ve come to expect» o τίτλος του δίσκου και «Bad Habits» το πρώτο σινγκλ, το οποίο υποδέχθηκαν με θεαματικό τρόπο κοινό και charts σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο πλαίσιο της περιοδείας τους, οι Last Shadow Puppets θα κάνουν μια στάση στο Terra Stage για λογαριασμό του Rockwave Festival.

Παράλληλα, στο Vibe Stage θα ανέβουν οι Dropkick Murphys που συνδυάζουν την κέλτικη λαϊκή μουσική παράδοση με το καθαρό ροκ και οι Νορβηγοί εκπρόσωποι της death punk σκηνής Τurbonegro, που επίσης έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Ακόμα, στο line-up της πρώτης ημέρας θα δούμε τους Suede που επιστρέφουν στην Ελλάδα με το ολοκαίνουριο άλμπουμ «Night Thoughts» και τους Άγγλους The Subways.

Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι Callas με το καινούργιο τους άλμπουμ «Half Kiss Half Pain», καθώς και οι Despite Everything, Wish Upon A Star και η νεοψυδελελική μπάντα των Whereswilder.

Τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης (19 Ιουλίου), η Lana Del Rey επιστρέφει ως headliner δίνοντας άρωμα γυναίκας στο Φεστιβάλ. Η μελαγχολική τραγουδοποιός, η οποία συστήθηκε στον περισσότερο κόσμο, φορώντας ένα λευκό φόρεμα και ένα στεφάνι πλεγμένο με λουλούδια, τραγουδώντας μας πως γεννήθηκε για να πεθάνει (video clip του «Born to Die»), έρχεται στην Αθήνα για δεύτερη φορά, με το τελευταίο της άλμπουμ «Honeymoon».

Μαζί της θα δούμε τους Allah-Las που φιλοδοξούν να μας φέρουν τους garage pop και ψυχεδελικούς ήχους της Καλιφόρνιας και την Αυστραλή ερμηνεύτρια Lisa Mitchell.

 

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Peristeri News

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Leave a Comment