PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αυθαιρεσίες στο Νεκροταφείο καταγγέλλει η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου


Ανακοίνωση εξέδωσε η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου καταγγέλλοντας αυθαιρεσίες στο Νεκροταφείο από την Δημοτική Αρχή. Αναλυτικά:

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για το γνωστό θέμα των οστεοφυλακίων, το οποίο αρχικά η δημοτική αρχή διέψευδε. Μια τέτοια πρόσφατη σοβαρή και επώνυμη καταγγελία θα κοινοποιήσουμε σήμερα Τρίτη 29/5/18 στην προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζουμε το θέμα που έχουμε θέσει δημόσια από πέρσι:

1. Οι αρμόδιοι του Νεκροταφείου άδειασαν οστεοφυλάκια χωρίς καμία απολύτως ταχυδρομική ή τηλεφωνική ειδοποίηση στις οικογένειες. Οι ειδοποιήσεις πάνω στα ίδια τα οστεοφυλάκια (που ούτε καν υπήρξαν σε πολλές περιπτώσεις) ή στην είσοδο του νεκροταφείου είναι προφανώς αστεία δικαιολογία αφού αυτονόητα δεν περίμενε κανένας να τις διαβάσουν οι… αποβιώσαντες και να ειδοποιήσουν τους ζώντες.

2. Υπάρχουν πολλά οστεοφυλάκια που δεν πειράχτηκαν αν και οφείλουν τέλη, σε αντίθεση με άλλα που αδειάστηκαν χωρίς ενημέρωση.

Η δημοτική αρχή οφείλει να εξηγήσει:

– Γιατί δεν ειδοποιήθηκαν οι οικείοι ταχυδρομικά ή τηλεφωνικά;
– Γιατί αδειάστηκαν «α λα καρτ» επιλεκτικά κάποια οστεοφυλάκια από αυτά για τα οποία οφείλονταν τέλη ενώ άλλα όχι ; με ποια κριτήρια έγινε αυτό;
– Υπάρχει συγκεκριμένος κατάλογος με ονόματα, οφειλόμενα ποσά, στοιχεία επικοινωνίας κλπ, και αν όχι γιατί και με ευθύνες ποιών ακριβώς;

Το πένθος των δημοτών για την απώλεια αγαπημένων προσώπων τους είναι απαράδεκτο να γίνεται αντικείμενο οικονομικής ή ρουσφετοψηφοθηρικής εκμετάλλευσης από κάποιους επιτήδειους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment