PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ατύχημα συρμού ΗΣΑΠ στην Κηφισιά – Οκτώ τραυματίες


Σοβαρό ατύχημα συρμού ΗΣΑΠ στην Κηφισιά είχαμε το μεσημέρι της Τρίτης, το οποίο αναστάτωσε τους επιβάτες της γραμμής με απολογισμό οκτώ τραυματίες.

Στις άσχημες καιρικές συνθήκες και την ολισθηρότητα της διαδρομής αποδίδεται το ατύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά, όταν διερχόμενος συρμός έπεσε με φόρα στον προσκρουστήρα στο τέλος της γραμμής.

Λόγω της ολισθηρότητας, τα φρένα της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε τη διαδρομή Πειραιάς – Κηφισιά δεν «έπιασαν» και από τη σφοδρή σύγκρουση οκτώ άτομα τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Πέντε από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό» και ακόμα τρεις στον «Ερυθρό Σταυρό»  με τα τραύματά τους να μην εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές, αλλά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους.

Ο σταθμός, στον οποίο από την πρώτη στιγμή έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, παρέμεινε κλειστός για περίπου μία ώρα με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στη γραμμή 1 να διακοπεί στο σημείο.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Ανακοίνωση για το ατύχημα εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ, η εταιρεία διαχείρισης των σιδηροδρομικών μέσων:

«Σήμερα 07/07/2020 στις 12:15, συρμός της Γραμμής 1, εισερχόμενος στο σταθμό «ΚΗΦΙΣΙΑ», προσέκρουσε λόγω ολισθηρότητας στους προστατευτικούς προσκρουτήρες που ορίζουν το τέλος της Γραμμής. Δεν υπήρξε εκτροχιασμός του συρμού.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν να τραυματιστούν ελαφρά 8 επιβάτες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός και Ευαγγελισμός. Ο οδηγός του συρμού οδηγήθηκε στην Τροχαία για κατάθεση.

Ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές, αλλά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους. Η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 έχει αποκατασταθεί πλήρως από τις 12:15 και διεξάγεται κανονικά.

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. εκφράζει τη λύπη της για το ατυχές συμβάν και διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια».

Τι δήλωσε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των μηχανοδηγών ΗΣΑΠ κ. Φωτεινός δήλωσε στο RealFM ότι το ατύχημα συνέβη καθώς δεν λειτούργησε σωστά το αντιολισθητικό σύστημα, «είχε ψιλόβροχο και αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα.

Δεν  λειτούργησε σωστά και το αντιολισθητικό σύστημα που έχει το τρένο», είπε και απέκλεισε να είχε αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ ό,τι έπρεπε ο μηχανοδηγός. «Δεν μπαίνουν με ταχύτητες, μπαίνουν με μικρή ταχύτητα.

Αποκλείεται.

Το πατινάρισμα συμβαίνει συχνά, το κακό είναι να σου τύχει σε τερματικό σταθμό. Είναι και γερασμένα τα τρένα, έχουν 35 χρόνια καριέρας», σημείωσε ο κ. Φωτεινός και τόνισε ότι πρόκειται για έμπειρο οδηγό.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, μιλώντας στο ίδιο Μέσο είχε πιθανολογήσει ότι το ατύχημα προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος, «φαίνεται – αλλά το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη – ότι ήταν ανθρώπινο λάθος του μηχανοδηγού. Ότι δεν πάτησε έγκαιρα το φρένο».

Δείτε περισσότερες ειδήσεις για Κοινωνία

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment