PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αττικόν: Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια και αυτοκτόνησε


Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο Αττικόν το πρωί της Δευτέρας

καθώς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλη Γιαννάκο, ένας ασθενής επιτέθηκε με μαχαίρι σε νοσηλεύτρια και έπειτα έπεσε από τον 4ο όροφο του νοσοκομείου, βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας, αλβανικής καταγωγής, νοσηλευόταν στον 1ο όροφο του νοσοκομείου στη θωρακοχειρουργική πτέρυγα και είχε κάνει χειρουργείο στον πνεύμονα.

Γύρω στις 05:30 το πρωί της Δευτέρας, χρησιμοποιώντας το κουδούνι του δωματίου κάλεσε σε βοήθεια.

Όταν πήγε η νοσηλεύτρια της βάρδιας στο δωμάτιο, χωρίς καμία αφορμή της επιτέθηκε με το μαχαίρι, που είχε κρατήσει από το φαγητό και την τραυμάτισε στον αυχένα.

Στη συνέχεια, ανέβηκε στον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου και πήδηξε στο κενό. Η 37χρονη νοσοκόμα, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου .

Σημειώνεται πως το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 5.30 το πρωί και έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η αστυνομία.

Δήλωση του Γιώργου Σιδέρη για τον τραυματισμό της νοσηλεύτριας

Σε δήλωση του για τον τραυματισμό νοσηλεύτριας από ασθενή στο νοσοκομείο «Αττικόν», ο Γιώργος Σιδέρης, αντιπρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, σημειώνει:

«Το τραγικό συμβάν της επίθεσης του άτυχου αυτόχειρα σε νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου “Αττικόν” προκαλεί προβληματισμό.

Εκφράζουμε στη συναδέλφισσά μας ταχεία ανάρρωση και γρήγορα κοντά μας, καθώς και συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.

Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τις βαριές και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας του προσωπικού των νοσοκομείων και την ανάγκη για επαρκές, κατάλληλα εκπαιδευμένο, μόνιμο προσωπικό φύλαξης.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, πέρα από τις αυτονόητες ποινικές πράξεις που πρέπει να διερευνηθούν από την αστυνομία, να καταγράψει το συγκεκριμένο συμβάν, όπως ορίζουν όλα τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, δηλαδή ως εργατικό ατύχημα που σχετίζεται με τις συνθήκες εργασίας, υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment