PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Ατρόμητος: Η εγγύηση στα μετόπισθεν, το αναμενόμενο ψάξιμο μπροστά (pics)


Ευκαιρία για να έχει στα χέρια του ακόμα πιο χρήσιμα συμπεράσματα βρήκε ο Νταμίρ Κάναντι στο φιλικό του Ατρόμητου με την Γκρασχόπερς.

Ολοκληρώθηκε η περίοδος παραμονής του Ατρόμητου στην Αυστρία, αφού από το βράδυ της Τετάρτης οι παίκτες του Νταμίρ Κάναντι θα προσγειωθούν στην Αθήνα, ώστε να προετοιμαστούν για το φιλικό με την ΑΕΚ, το προσεχές Σάββατο (21/7, 20:00).

Δεν είναι όποιο κι όποιο φιλικό, αλλά το πιο δυνατό και το τελευταίο εν όψει της πρώτης επίσημης αναμέτρησης της φετινής σεζόν κόντρα στην Ντιναμό Μπρεστ (26/7).

Η παρουσία του Ατρόμητου ήταν η απολύτως αναμενόμενη για ακόμα μία φιλική αναμέτρηση. Ο Νταμίρ Κάναντι χτίζει εκ νέου μια ομάδα με απόλυτη σταθερότητα στην αμυντική γραμμή και πλέον ψάχνει την… αγαπημένη του ισορροπία μεταξύ των γραμμών. Άλλωστε, όποιος μιλήσει με τον Κάναντι, θα ενημερωθεί για το γεγονός ότι τα συστήματα και οι σχηματισμοί, πραγματικά δεν παίζουν κάποιον ρόλο για τον ίδιο, εφόσον δεν υπάρχει η απαιτούμενη ισορροπία στις γραμμές.

Όπως και με τη Ζυρίχη, έτσι και με την Γκρασχόπερς δοκιμάστηκαν δύο ενδεκάδες και δύο σχηματισμοί. Το περσινό 4-2-3-1 χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ αντίστοιχα στο δεύτερο μέρος αυτό διαφοροποιήθηκε σε 4-4-2. Σε αντίθεση με το προηγούμενο φιλικό, η εικόνα της ομάδας ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως στο σκέλος της ισορροπίας, αφού ο Ατρόμητος δεν κινδύνευσε καθόλου και ταυτόχρονα δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις.

Η ενδεκάδα του Ατρόμητου στο πρώτο ημίχρονο:

Η ενδεκάδα του Ατρόμητου στο δεύτερο ημίχρονο:

Από αυτό προκύπτουν δύο κέρδη: 1) Ο Καρασαλίδης που έπαιξε 90’ αποτελεί μια απόλυτα αξιόπιστη επιλογή πίσω από Ρισβάνη, Χατζηισαΐα που κατά πιθανότητα θα είναι οι βασικοί και 2) η παρουσία του Ενσικουλού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αιτία για να σκάσουν κάποια παραπάνω χαμόγελα.

Σε κάθε περίπτωση, είτε έχουμε να κάνουμε με πρώτο ή δεύτερο ημίχρονο, είτε με πρώτο ή τελευταίο φιλικό η περσινή μαγιά είναι εκεί, έτοιμη για χρησιμοποίηση. Με άλλα λόγια, η αμυντική συνέπεια και η ανασταλτική λειτουργία θα είναι από τα πλέον βασικά στοιχεία του παιχνιδιού των Περιστεριωτών και από εκεί θα υπάρχει η βάση της επιτυχίας.

Παρ’ όλα αυτά, δεν γίνεται να είναι όλα τέλεια στον… πλανήτη Ατρόμητο, αλλά πρόκειται μάλλον για μια αναμενόμενη κατάσταση. Ο λόγος για την τωρινή δημιουργική κατάσταση. Η ιστορία έγραψε ότι στα δύο πιο απαιτητικά ματς, με Ζυρίχη και Γκρασχόπερς, οι Περιστεριώτες έβαλαν ένα γκολ από το σημείο του πέναλτι με δράστη τον Ούμπιντες.

Ωστόσο, δεν αποτελεί μια απρόοπτη για την εποχή εξέλιξη. Όλες οι αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την περσινή σεζόν αφορούν ακριβώς αυτές τις θέσεις (Ουάρντα, Ντάουντα, Ντιγκινί) και ακόμα όπως είναι λογικό ψάχνεται η χημεία των νέων παιδιών (Μούγιακιτς, Ενσικουλού, Κουλούρης) και των εσωτερικών μεταγραφών (Μανούσος, Μπρούνο).

Αυτό που «καίει» τώρα είναι τα παιχνίδια με την Μπρεστ, που σύμφωνα με τα κενά που έχουν δείξει οι Λευκορώσοι αμυντικά, ο Ατρόμητος δεν απαιτείται καν να είναι στο 100% στο επιθετικό μέρος του παιχνιδιού για να σκοράρει αρχικά στο πρώτο εκτός έδρας ματς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment