PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Ατρόμητος: Ανάγκη Περιστεριώτικης αφύπνισης


Για άλλη μία φορά οι περισσότεροι διαψεύστηκαν. Ακόμη μία φορά τα προγνωστικά δεν επιβεβαιώθηκαν, οι φήμες δικαιολόγησαν τον χαρακτηρισμό τους και ο Ατρόμητος εξακολουθεί να χτίζεται βασισμένος σε ορθολογικό σχέδιο και πίστη στο πλάνο που τόσα χρόνια διαρκώς τον δικαιώνει.

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Με τη φυγή του Νταμίρ Κάναντι θεωρήθηκε δεδομένη και η αποχώρηση ορισμένων εκ’ των βασικών της περσινής εξαιρετικής πορείας. Ο Άζερ Μπουσούλαζιτς, ο Εμάνουελ Σάκιτς, ο Μπρούνο, ο Ουάρντα, ο Δημήτρης Χατζηίσαϊας και ο Ευθύμης Κουλούρης, δεν είναι τώρα πια εδώ. Αναφερόμαστε σε ποδοσφαιριστές που διαδραμάτησαν κομβικό ρόλο πέρυσι και αποχώρησαν. Επομένως, βασική προτεραιότητα του Γιώργου Σπανού και του Γιάννη Αγγελόπουλου ήταν η απόκτηση «βασικών» ώστε να καλυφθούν τα κενά και σαφώς η πρόωρη συμφωνία με προπονητή που θα κληθεί να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του.

Ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ο Ατρόμητος έχει στο τιμόνι του τον Γιάννη Αναστασίου, με τον γνωστό σε όλους Στιβ Ρούτερ στο πλευρό του και έξι καινούργια όπλα στην φαρέτρα του. Ο Δημήτρης Γούτας με τον «καινούργιο» για το ελληνικό κοινό, Ταλ Καχίλα αποκτήθηκαν για να πλαισιώσουν τον Σπύρο Ρισβάνη, ο Χάρης Χαρίσης θα βρίσκεται δίπλα στον Μάντσον, δυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τον άξονα, ο Φάρλει Ρόσα και ο Πέτρος Γιακουμάκης προσθέτουν ποιότητα και ταχύτητα ενώ ο Απόστολος Βέλλιος αποτελεί τον εκλεκτό όλων για να συνεχίσει το έργο του σέντερ φορ της Τουλούζ(Κουλούρη) και να δικαιώσει όσους εισηγήθηκαν την επιστροφή του.

Εξαιρετικός λοιπόν χαρακτηρίζεται ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκαν για ακόμη μία φορά οι ιθύνοντες του Ατρόμητου, πετυχαίνοντας η ομάδα να ολοκληρώνει την προετοιμασία της στην Αυστρία σχεδόν πλήρης. Στα δύο φιλικά που δόθηκαν ο Ατρόμητος δεν πιστώθηκε νίκη, αλλά έδειξε σημάδια της δουλειάς που εδώ και μιάμιση εβδομάδα «διδάσκονται» στο Μόνταφον. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, πίεση ψηλά και ικανότητα στα στημένα είναι τα πρώτα συμπεράσματα που προέκυψαν από τα δύο ενενηντάλεπτα που παρήλθαν. Απομένουν άλλα δύο φιλικά, προτού οι Περιστεριώτες ξεκινήσουν και επίσημα τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις στις 25 Ιουλίου.

Ζητούμενο όμως αποτελεί η στήριξη του κόσμου. Ο Ατρόμητος διαρκώς κάνει βήματα προόδου, δεν σταματάει να εξελίσσεται και πλέον αντιμετωπίζεται σαν ένας από τους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, οι φίλαθλοι του Περιστερίου δεν δείχνουν να το έχουν συνειδητοποιήσει, με άμεση συνέπεια η προσέλευση συνήθως να μην είναι ικανοποιητική και οι Fentagin να φαντάζουν ολίγον τι απομονωμένοι, σε σχέση με τους υπολοίπους, καθώς δεν διστάζουν να κάνουν το φυσιολογικό. Δεν σταματάνε να ταξιδεύουν, στηρίζουν έμπρακτα την ομάδα και απαρτίζουν την ασπίδα της σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να απειλήσει. Ίσως το συγκεκριμένο ζήτημα είναι και το μοναδικό που ο Γιώργος Σπανός εδώ και χρόνια δεν μπορεί να επιλύσει.

Αργά ή γρήγορα όμως, ο κόσμος θα επιστρέψει στο γήπεδο. Το Περιστέρι άλλωστε ισούται με τον Ατρόμητο και οι οπαδοί του δεν είναι δυνατόν να απουσιάζουν σε ιστορικές στιγμές της πόλης τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ατρόμητου στα playouts

Peristeri News

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Έφυγε με το βαθμό από τα Γιάννενα ο Ατρόμητος

Peristeri News

Leave a Comment