PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ασχοληθείτε με τον κήπο σας


Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μην σκουριάζετε.

Ασχοληθείτε με τον κήπο σας και παραμείνετε υγιείς. Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κηπουρική αποτελεί πρώτης τάξεως άσκηση, που μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας. Τώρα το καλοκαίρι λοιπόν, που ενδείκνυται για υπαίθριες δραστηριότητες, πιάστε την… τσουγκράνα και γυμναστείτε.

Ως γνωστόν, οι διάφορες ασκήσεις εντός του σπιτιού σάς βοηθούν να παραμείνετε δραστήριοι και να μη «σκουριάζετε». Ωστόσο υπάρχουν δραστηριότητες και εκτός σπιτιού, που μπορούν να σας κάνουν να κάψετε ακόμα περισσότερες θερμίδες. Οπως λένε ειδικοί, μπορεί κάποιος απασχολούμενος με τον κήπο του να χάσει από διακόσιες έως και πεντακόσιες θερμίδες την ώρα.

Πέραν όμως της σιλουέτας, η κηπουρική μπορεί να ευνοήσει σημαντικά και τον οργανισμό. Σύμφωνα με τα λεγόμενα ερευνητών, η εν λόγω άσκηση προστατεύει από αιτίες πρόωρου θανάτου, όπως έμφραγμα και εγκεφαλικό, ενώ ενισχύει την καλή πνευματική υγεία.

Από το σιδέρωμα και το ξεσκόνισμα οι δουλειές στον κήπο θεωρούνται πιο αποτελεσματικές, ενώ οι ασκήσεις ποικίλουν.

Μπορείτε, για παράδειγμα, να «χτενίσετε» το χώμα με την τσουγκράνα, να κλαδέψετε ή να ανοίξετε τρύπες στο έδαφος για τα νέα σας φυτά. Αν μάλιστα καλλιεργήσετε και τα δικά σας φρούτα και λαχανικά, τότε θα βγείτε διπλά κερδισμένοι, αφού στη συνέχεια θα εξασφαλίσετε και την υγιεινή διατροφή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment