PeristeriNews.gr
Editorial

Ασφαλιστικό: Συντάξεις, εισφορές, ξύλο


Λίγες ημέρες πριν έλθει το ν/σ για το Ασφαλιστικό στη Βουλή, τα αίματα έχουν ανάψει για τα καλά.

Οι συνταξιούχοι στις 8 Ιανουαρίου βγήκαν στους δρόμους και έφαγαν ξύλο από τα ΜΑΤ, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν στο ήλιο μοίρα με τις εισφορές που θα αναγκάζονται να πληρώνουν στα ασφαλιστικά ταμεία και ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος είναι εκτός τόπου και χρόνου κάνοντας λόγο για δίκαιο Ασφαλιστικό.

Παράλληλα, έχει αρχίσει τα «μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διότι κανένας πλέον δεν μπορεί να προβλέψει αν θα υπάρχουν διαρροές στην (εύθραυστη) κυβερνητική πλειοψηφία.

Επίσης, διαμηνύεται ότι θα πρέπει είτε να κοπούν συντάξεις, είτε να αυξηθούν εισφορές. Μην νομίζετε ότι αυτό είναι το τέλος, είμαστε ακόμα στην αρχή της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα. Σήμερα κιόλας (13/1), ο Υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, προανήγγειλε μείωση των επικουρικών συντάξεων. Τελικά, κε. Κατρούγκαλε, είναι, όντως, δίκαιο τα νέο Ασφαλιστικό;

Σαφώς, δεν είναι η πρώτη φορά που πλήττονται οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και γενικά η μικρομεσαία τάξη. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Οι προηγούμενες Κυβερνήσεις έκαναν τα ίδια. Αλλά αυτή τη φορά η σφοδρότητα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αγγίζει τα όρια της σφαγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυξήσεις εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα αγγίξουν το (κρατηθείτε καλά…) 223%!!!

Στα κάγκελα, όμως, είναι όλοι οι κλάδοι: Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει πως με το Ασφαλιστικό τελειώνουν τους δημοσιογράφους, οι αγρότες και οι δικηγόροι ξεκίνησαν ήδη κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες.

Κίνδυνο κατάρρευσης της κυβέρνησης Τσίπρα λόγω ασφαλιστικού βλέπει ο ξένος Τύπος. Είστε σίγουροι πως το Grexit έχει αποφευχθεί;

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment