PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ασφαλιστικά Ταμεία: 432.599 οφειλέτες στη ρύθμιση των 120 δόσεων


Συνολικά 432.599 οφειλέτες, δηλαδή περίπου το 1/3 του συνόλου των οφειλετών, εντάχθηκαν στη ρύθμιση χρεών των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για αριθμό «ρεκόρ» που ξεπερνάει όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις. Το ρυθμισμένο ποσό, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο) θα κυμανθεί πάνω από 4.5 δισ. ευρώ.

Όπως επισήμανε ο κ. Βρούτσης, «επιδίωξη της κυβέρνησής είναι μέσα από ένα μίγμα διαφορετικής οικονομικής πολιτικής, μειωμένων φόρων και εισφορών, με μία οικονομία που αναπτύσσεται διαρκώς, με μία αγορά εργασίας που ενισχύεται, με την ανεργία συνεχώς να αποκλιμακώνεται και, κυρίως, με ένα δίκαιο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, να μην δημιουργούνται νέες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως στο παρελθόν».

«Η συνέπεια απέναντι στις υποχρεώσεις του κάθε πολίτη και επιχείρησης προς το κράτος αποτελεί τον καλύτερο και πιο ασφαλή οδηγό προς το μέλλον» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment