PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ασφάλεια από άτομα με ολυμπιακή εμπειρία στα μουσεία


Σύμφωνα με τον Παύλο Γερουλάνο, πρόκειται για μεικτό κλιμάκιο από στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και επίλεκτα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με εμπειρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε μια νέα ομάδα αναθέτει το υπουργείο Πολιτισμού το ζήτημα της ασφάλειας των Μουσείων της χώρας. Σύμφωνα με τον Παύλο Γερουλάνο, πρόκειται για μεικτό κλιμάκιο από στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και επίλεκτα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με εμπειρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων σχετικά με τη φύλαξη και των αρχαιολογικών χώρων και των ελληνικών μουσείων, ο υπουργός Πολιτισμού είπε πως αυτή η μικτή ομάδα έχει ήδη καταλήξει σε δέσμη άμεσων αλλά και μεσοπρόθεσμων μέτρων για την καλύτερη φύλαξη των μουσείων και για την ασφάλειά τους.

Στα μέτρα αυτά, αυτά περιλαμβάνονται η ενίσχυση εποπτείας και ελέγχου τους, η ταχύρρυθμη εκπαίδευση των υπαλλήλων από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., η έκδοση εγχειριδίου με τις διαδικασίες ασφάλειας, καθώς και αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο συμβάν της κλοπής των εκθεμάτων στο Μουσείο της Ολυμπίας, ο κ. Γερουλάνος μίλησε αφενός για «πολύ σοβαρό πλήγμα», αφετέρου εξέφρασε τη σιγουριά ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου ανήκουν.

«Δεν θέλουμε να δούμε τέτοια κρούσματα πουθενά ξανά, αλλά θα πρέπει να λειτουργούμε με την ιδέα, ότι πάντα κάτι τέτοιο θα σχεδιάζεται, για αυτό και λαμβάνουμε τα μέτρα αυτά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη ληστεία στην Ολυμπία, ο κ. Γερουλάνος είχε υποβάλλει παραίτηση η οποία όμως δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, χωρίς όμως να έχουν ανακοινωθεί νεότερα για την πορεία τους.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει διαθέσει δύο τηλεφωνικές γραμμές και μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διάθεση όσων έχουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με την υπόθεση:

Τον αριθμό 11012 που λειτουργεί σε 24ωρη βάση
Τον αριθμό 2106476188 που λειτουργεί από τις ώρες 08.00 έως 23.00 κάθε μέρα.
Την ηλεκτρονική διεύθυνση: financialpolice@hellenicpolice.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment