PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αστυνομικοί συνελήφθησαν από την Τροχαία Περιστερίου για πλαστογραφία και απάτη


Δύο αστυνομικοί και ένα ζευγάρι ιδιώτες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, γιατί επιχείρησαν με ψεύτικη βεβαίωση να παραλάβουν από την Τροχαία ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο είχε αφαιρεθεί λόγω μέθης, ενώ στην πορεία αποδείχτηκε ότι έχει αποκτηθεί πιθανότατα με απάτη.

Σε βάρος των συληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης – νόθευσης καθώς και ηθικής αυτουργίας για τα παραπάνω αδικήματα.

Ειδικότερα, οι δύο ιδιώτες (40χρονος και 31χρονη) με τη βοήθεια των αστυνομικών (αρχιφύλακα και αστυφύλακα), με την χρήση πλαστής υπεύθυνης δήλωσης, προσπάθησαν το πρωί της Δευτέρας να παραλάβουν από το Τμήμα Τροχαίας Περιστερίου, όχημα το οποίο είχε ακινητοποιηθεί την 30-01-2016, λόγω οδήγησης υπό την επήρεια μέθης από τον 40χρονο.

Συγκεκριμένα, ο αρχιφύλακας, ο οποίος υπηρετεί σε άλλο Τμήμα Τροχαίας της Αττικής, λόγω φιλίας με τον 40χρονο, κατήρτισε πλαστή υπεύθυνη δήλωση – εξουσιοδότηση, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της 31χρονης, την οποία ανέφερε ως ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου, προκειμένου να το παραλάβει απο την Τροχαία.

Το γνήσιο της υπογραφής της 31χρονης βεβαίωσε ο αστυφύλακας και στη συνέχεια αυτή μετέβη μαζί με τον αρχιφύλακα στο Περιστέρι για να πάρει το ΙΧ.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Τροχαίας Περιστερίου διαπίστωσαν ότι το όχημα φαίνεται να ανήκει σε άλλη γυναίκα και όταν επικοινώνησαν μαζί της, τους είπε οτι η υπεύθυνη δήλωση είναι πλαστή και το αυτοκίνητο είναι προϊόν απάτης.

Όπως είπε η γυναίκα που φέρεται ότι της ανήκει το αυτοκίνητο, έχει καταγγείλει από το 2007 ότι κάποιος αγόρασε το συγκεκριμένο όχημα με δάνειο που έχει εκδοθεί στο όνομα της, ενώ η ίδια δεν είχε ιδέα.

Κατόπιν αυτού, με εντολή εισαγγελέα συνελήφθησαν και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι και θα οδηγηθούν την Τρίτη ενώπιόν του, ενώ το όχημα κατασχέθηκε και θα αποσταλεί προς φύλαξη στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου υλικού.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του αστυφύλακα, ο οποίος βεβαίωσε το γνήσιο της υπογραφής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κενές υπεύθυνες δηλώσεις, οι οποίες έφεραν σφραγίδες της αστυνομικής αρχής.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Leave a Comment