PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ασταμάτητη η πανδημία του Covid-19


Χιλιάδες νέα κρούσματα και εκατοντάδες θάνατοι από τον Covid-19 καταγράφηκαν μέσα σε μία ημέρα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου John Hopkins, 16.594 άνθρωποι έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους ενώ 383.944 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Από τους ανθρώπους που έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό, 101.911 έχουν αποθεραπευτεί.

Με χθεσινή δήλωση του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους τόνισε ότι «η εξάπλωση της πανδημίας επιταχύνεται».

Έως χθες, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, είχαν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 340.000 κρούσματα του Covid-19 σε όλο τον κόσμο, ενώ είχαν καταγραφεί περισσότεροι από 14.700 θάνατοι.

Η κοινωνική απόσταση και ο κατ’ οίκον περιορισμός είναι αμυντικά μέτρα. Για να νικήσουμε την πανδημία πρέπει να επιτεθούμε, ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

«Μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της πανδημίας», σημείωσε και τόνισε πως η τηλεργασία και η καραντίνα στο σπίτι είναι αμυντικά μέτρα για την προστασία από την πανδημία, όμως «εμείς πρέπει να περάσουμε στην επίθεση», ενώ το να μιλάμε για φάρμακα που μπορούν να θεραπεύσουν τον ιό, αλλά χωρίς να έχουμε αποδείξεις για τη χρήση τους, καλλιεργούμε ψεύτικες ελπίδες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Leave a Comment