PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Αστέρι για τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο στη Λεωφόρο της Δόξας


O 54χρονος Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ο οσκαρικός σκηνοθέτης από το Μεξικό, την Τρίτη, είχε χθες την τιμητική του στο «Walk of Fame» της Λεωφόρου του Χόλυγουντ, αφού ανάμεσα στα χρυσά της αστέρια προστέθηκε και το δικό του.

«Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς και ευφάνταστους σκηνοθέτες» είπε στον λόγο της η παραγωγός της τελετής του «Walk of Fame», Άννα Μαρτίνεζ. «Το φανταστικό του κινηματογραφικό σύμπαν έχει σαγηνεύσει το παγκόσμιο κοινό…»

Ο Ντελ Τόρο συστήθηκε στο ευρύ κοινό το 2001 με το «The Devil’s Backbone», απογείωσε τη φήμη του με τον «Λαβύρινθο του Πάνα» το 2006 και έμεινε πιστός σ’ ένα αλληγορικό σινεμά του φανταστικού, με ξεκάθαρη την ευαίσθητη υπογραφή και τη μαγική αισθητική του, που ανάγκασε την Ακαδημία να υποκλιθεί, με το «The Shape of Water» να κερδίζει δύο Όσκαρ, το 2018.

Ο Ντελ Τόρο αποδέχθηκε το χρυσό του αστέρι, κρατώντας τη μεξικανική σημαία.

Τον βραβευμένο δημιουργό παρουσίασε ο Τζέι Τζέι Έιμπραμς, o οποίος θα είναι συνεργάτης του στο «Zanbato», τη νέα του ταινία για την Paramount, και η ποπ ντίβα Λάνα Ντελ Ρέι, η οποία τραγούδησε μία διασκευή του «Season of the Witch» του Donovan για το «Scary Stories to Tell in the Dark».

Στην απονομή παραβρέθηκε, επίσης, και ο Μάικλ Μαν, με τον οποίο ο Ντελ Τόρο συνεργάζεται σ’ ένα νέο ντοκιμαντέρ.

«Όταν δώσαμε τα χέρια για να συνεργαστούμε, ήξερα ένα πράγμα…» είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο Τζέι Τζέι Έιμπραμς. «Έπρεπε να φέρω στο τραπέζι τον καλύτερο εαυτό μου και να δουλέψω πιο σκληρά από ποτέ. Γιατί είχα να κάνω με τον πιο ευφυή σκηνοθέτη…». Η Λάνα Ντελ Ρέι πρόσθεσε: «Σε μία σύγχρονη κουλτούρα ομοιογένειας, εκείνος είναι ο ασυμβίβαστος εαυτός του. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο μάθημα που πήρα στο πλευρό του…».

Το χρυσό αστέρι του Ντελ Τόρο είναι το Νο 2.669 που έχει απονεμηθεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Peristeri News

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Leave a Comment