PeristeriNews.gr
Editorial

Ας σταματήσουμε να τιμωρούμε τα παιδιά μας


Με αφορμή σχόλιο αναγνώστη σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης αισθανθήκαμε την ανάγκη να σχολιάσουμε τις απογοητευτικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό στο χώρο της Παιδείας.

Θα πει κάποιος… Τώρα ξεκίνησαν τα προβλήματα στα σχολεία και την εκπαιδευτική κοινότητα; Δεν θα διαφωνήσουμε σε αυτό. Οπωσδήποτε η δυσλειτουργία της εκπαίδευσης στην Ελλάδα υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν πρέπει όμως κάποια στιγμή να επέλθει μια σταθερή κατάσταση στον μαθητικό και εκπαιδευτικό κόσμο ούτως ώστε να υπάρξει μια σταθερότητα στη δημόσια εκπαίδευση;

Με περίσσιο δίκιο οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούν αυτές τις μέρες καταλήψεις διεκδικώντας πάγια αιτήματα και κυρίως την στελέχωση με καθηγητές στα σχολεία τους.

Ίσως τα κενά δεν είναι αυτά που τους έχουν οδηγήσει στη χείριστη λύση (κατάληψη) θα πουν αρκετοί αλλά σίγουρα η κατάντια της Ελληνικής παιδείας και μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας άξιος λόγος να ξεσηκωθούν οι μαθητές.

Άλλωστε οι πολιτικοί αυτού του τόπου θα έπρεπε να έχουν σε πρώτο πλάνο την Παιδεία. Ως βασικό και αναπόσπαστο άξονα, να χτίσουν τις βάσεις για μια καλύτερη Ελλάδα με μορφωμένους ανθρώπους εκπαιδευτικά και κοινωνικά έτσι ώστε να ανταγωνιστούν με ίσους όρους τους πολίτες των αναπτυγμένων Ευρωπαϊκών χωρών.

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να τιμωρούμε τα παιδιά μας;

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment