PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αρ. Κ. Περιστερίου: Ο ανελέητος πόλεμος της δημοτικής αρχής ενάντια στα δέντρα συνεχίζεται


Ούτε μία, ούτε δύο αλλά οχτώ (8) νεραντζιές, καταπράσινες και στολισμένες με φρούτα, είναι τα νέα θύματα του πολέμου στο μικρό πάρκο δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ της Άμιλλας (Ηρακλέους και Μωρογιάννη) όπως καταγγέλλουν περίοικοι.

Στην θέση τους έχουν απομείνει θλιβερά κοντοκλαδεμένα κούτσουρα, και το κοντράστ είναι εμφανές γιατί λίγο πιο δίπλα (στο πεζοδρόμιο προς την πλευρά της Ηρακλέους) στέκονται ακόμα (μέχρι πότε ?) ακέραιες και πανέμορφες οι υπόλοιπες νεραντζιές που επέζησαν του μακελειού.

aristeri-kinisi-peristerioy_neratzies-1

Προσπαθώντας μπας και βρούμε κάποια λογική, συμβουλευτήκαμε ειδικούς οι οποίοι ομόφωνα διατείνονται πως το κλάδεμα της νεραντζιάς πρέπει να γίνεται στην αρχή της άνοιξης μετά τα κρύα και να αφορά μόνο τα ξερά κλαδιά που κρύβονται κάτω από την φυλλωσιά (Δείτε ΕΔΩ)

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η παρούσα δημοτική αρχή δείχνει ανεξήγητο μίσος ενάντια στα δέντρα. Πολλές παρεμβάσεις στο παρελθόν με κουτσούρεμα μεγάλων δέντρων (π.χ. πεύκων και κυπαρισσιών στην στρογγυλή πλατεία Μπουρναζίου, στο παρκάκι Εθνικής Αντίστασης απέναντι από τον ΟΤΕ κλπ, κλπ) και η αντικατάστασή τους με αμφίβολου γούστου σιδεροτσιμεντοκατασκευές είχε αποσπάσει αντίστοιχα σχόλια.

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε επιτέλους ποιοι και με ποια κριτήρια αποφασίζουν για αυτές τις «παρεμβάσεις», αγαπητή κ. Τζιώτα και αγαπητέ κ. Παχατουρίδη. Καλά, οι περίοικοι δεν ρωτιούνται ποτέ, αυτό το ξέρουμε. Τα αντίστοιχα Διαμερισματικά  Συμβούλια τουλάχιστον που είναι «αιρετά» και «θεσμοθετημένα» όργανα, δεν έχουν για σας κανέναν λόγο? Τα έχετε μόνο για να εγκρίνουν «παρατάσεις ωραρίου μουσικής» σε ημέτερους που λειτουργούν μπαράκια με άδειες καφενείων?

Μήπως τέλος (όπως δείχνει η επιλεκτική επιβίωση των τυχερών δέντρων του απέναντι πεζοδρομίου) κάποιος συγκεκριμένος «γνωστός και φίλος» ήταν αυτός που «ενοχλήθηκε» από τις νεραντζιές (?) και για αυτό το κουτσούρεμα έγινε … «κατά παραγγελία» ? Πάντως σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση, οι υπεύθυνοι της «Άμιλλας» ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΙΔΕΑ ούτε φυσικά καμία ανάμειξη… Και αν κάποιος «γνωστός και φίλος» (αν υπάρχει) είναι τόσο ιδιόρρυθμος που να τον «ενοχλούν» τα καταπράσινα και πανέμορφα εσπεριδοειδή, πρέπει να ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΙ οι δημοτικές υπηρεσίες που μαστίζονται από έλλειψη προσωπικού για να προκόβουν και να ικανοποιούν τα βίτσια του ?

Πραγματικά, τόσο οι περίοικοι όσο κι εμείς, θα θέλαμε μια σοβαρή (επιτέλους…) απάντηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment