PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αρχίζει η τριήμερη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ


Αυλαία για την πορεία μετατροπής του σε ενιαίο κόμμα ανοίγει απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Αυλαία για την πορεία μετατροπής του σε ενιαίο κόμμα ανοίγει απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Τις εργασίες της τριήμερης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του φορέα, που ξεκινά σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα ανοίξει με ομιλία του ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, ενώ το σχέδιο διακήρυξης του κόμματος θα παρουσιάσει ο Αριστείδης Μπαλτάς και το σχέδιο οργανωτικής συγκρότησης η Σοφία Σακοράφα. Οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, με την εκλογή του κεντρικού οργάνου (Κεντρική Πολιτική Επιτροπή) που θα οδηγήσει το κόμμα στο ιδρυτικό του συνέδριο λίγο πριν από το καλοκαίρι του 2013.

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή αναμένεται να αποτελείται από 301 μέλη, εκ των οποίων τα 75 (25%) θα οριστούν από τις συνιστώσες του φορέα, με κατανομή που θα καθοριστεί έπειτα από διαβούλευση, ενώ αυτό το όργανο είναι που θα εκλέξει στη συνέχεια Γραμματεία, με άγνωστο ως τώρα αριθμό μελών, αν και οι αρχικές σκέψεις έκαναν λόγο για 35 άτομα.

Στους συσχετισμούς του κόμματος, όπως διαμορφώνονται ως αυτή την ώρα, η συντριπτική πλειοψηφία (έως και 70% κατά πολλούς) συγκαταλέγεται στην ομάδα των ʽπροεδρικώνʼ που συναποτελείται πάντως από την Αριστερή Ενότητα (ΑρΕν), πρώτη δύναμη στο εσωτερικό του ΣΥΝ, την Πλατφόρμα 2010 και την ΑΝΑΣΑ (μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ανένταχτοι). Το 20% σχεδόν αγγίζει η δύναμη του Αριστερού Ρεύματος και των συνιστωσών που βρίσκονται πολύ κοντά στις απόψεις του, ενώ το κενό ανάμεσα στις δύο βασικές απόψεις καλύπτει ο λεγόμενος ʽμεσαίος χώροςʼ, αποτελούμενος από ανένταχτους και νέα μέλη. Συνολικά, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου εγγραφών στο κόμμα, τα μέλη του αγγίζουν περί τα 35000.

Το στίγμα των εργασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, αλλά και των επόμενων κινήσεων του κόμματος προς την ενιαιοποίησή του θα δώσει με την ομιλία του απόψε ο Αλέξης Τσίπρας, που σε παρέμβασή του χθες κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου του Γιάννη Δραγασάκη έθεσε τρεις στόχους για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο εξής :

– Να οργανώσει τον αγώνα των κοινωνικών αντιστάσεων και της κοινωνικής αλληλεγγύης

– Να εξηγήσει τα πραγματικά αίτια της κρίσης και να απαντά με τον πλέον πειστικό τρόπο στα σημερινά προβλήματα που προκύπτουν από την πολιτική των μνημονίων και

– Να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο εναλλακτικό σχέδιο ανάπτυξης για την χώρα.

«Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να συγκροτήσουμε μία μεγάλη πολιτική και κοινωνική συμμαχία γύρω από μία αριστερή κυβέρνηση και ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο που να είναι πειστικό», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment