PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Αρχίζει η τελετή έναρξης των Special Olympics 2011


Από νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε η προσέλευση του κόσμου στο Παναθηναϊκό στάδιο το οποίο φιλοξενεί την τελετή έναρξης των Special Olympics 2011.

Από νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε η προσέλευση του κόσμου στο Παναθηναϊκό στάδιο το οποίο φιλοξενεί την τελετή έναρξης των Special Olympics 2011.

Ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός το οποίο φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και διατρανώνει το μήνυμα για σεβασμό στη διαφορετικότητα. Στο Ζάππειο παραβρίσκονται οι διεθνείς αποστολές, οι οποίες προετοιμάζονται για τη μεγάλη παρέλαση, ενώ πλήθος κόσμου συρρέει για να παρακολουθήσει αυτό το παγκοσμίου εμβέλειας γεγονός.

Στις κερκίδες του Σταδίου οι οποίες γεμίζουν με χιλιάδες επισκέπτες, πρόκειται να παραβρεθούν εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες για να παρακολουθήσουν την τελετή και να χειροκροτήσουν τους 10.000 αθλητές με τα μέλη των αποστολών τους από 183 χώρες του κόσμου. Ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των Αγώνων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, η Τζίλ Μπάιντεν, σύζυγος του αντιπροέδρου της Αμερικής και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο.

Το pre-show της τελετής έναρξης παρουσιάζουν ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης με την δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου και τον Γιάννη Στρατηγόπουλο αθλητή ιστιοπλοΐας. Μουσικά συγκροτήματα «ζεσταίνουν» την ατμόσφαιρα, προετοιμάζοντας τους θεατές για το μεγάλο γεγονός της τελετής έναρξης. Τη σκυτάλη τότε θα πάρουν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως η διακεκριμένη τραγουδίστρια Βανέσα Γουίλιαμς, και ο «δικός» μας Μάριος Φραγκούλης.

Τη μουσική επένδυση της βραδιάς πρόκειται να αναλάβουν ο θρύλος της μουσικής Στίβι Γουόντερ, και ο τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο ο οποίος μαζί με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα ερμηνεύσουν ζωντανά σε παγκόσμια πρώτη μετάδοση το ειδικά γραμμένο από τον Στέφανο Κορκολή, επίσημο τραγούδι των αγώνων. Ειδικές παρουσιάσεις θα κάνουν η Μαρία Μενούνος και η Κινέζα ηθοποιός Ζανγκ Ζιγί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Έφυγε με το βαθμό από τα Γιάννενα ο Ατρόμητος

Peristeri News

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Leave a Comment