PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αρχίζει η καταβολή των 800 ευρώ στους εργαζόμενους


Έφτασε η ώρα της οικονομικής ενίσχυσης από την Κυβέρνηση στους εργαζόμενους με αναστολής εργασίας.

Σε διάστημα τριών ημερών θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση καταβολής του επιδόματος προς όσους εργαζόμενους τελούν υπό αναστολή σύμβασης σε εταιρίες που έκλεισαν ή επλήγησαν από την επιδρομή του κορονοϊού.

Από τη Μεγάλη Τετάρτη έχει προγραμμαριστεί ν’ αρχίσει η πρώτη φάση καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σε εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, η πρώτη καταβολή των 800 ευρώ έχει δρομολογηθεί να ολοκληρωθεί σε τρεις ημέρες, από τς 15 έως και τις 17 Απριλίου.

Η δεύτερη φάση, για όσους κατέθεσαν εκ των υστέρων τα στοιχεία τους στην ειδική πλατφόρμα, από τις 27 έως και τις 30 Απριλίου, ενώ η τρίτη φάση από τις 5 Μαΐου έως και τις 10 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον κορονοϊό, οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή και έχουν λάβει γνωστοποίηση της αναστολής από τις επιχειρήσεις-εργοδότες τους, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, ενώ δίδεται το περιθώριο για διορθώσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment