PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αρνητική η Μέρκελ στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους


Αποστάσεις από τις προτάσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πήρε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Αποστάσεις από τις προτάσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πήρε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. «Δεν εργάζομαι προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε σε συνέντευξή της στη γερμανική τηλεόραση. Τόνισε, επίσης, ότι η Ευρώπη πρέπει μεσοπρόθεσμα να αποκτήσει το δικό της οίκο αξιολόγησης.

Η συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δείχνει ωστόσο ότι η χώρα έχει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα με το χρέος. «Προσπαθούμε να κάνουμε όλα όσα μπορούμε για να αποφύγουμε κάτι το οποίο είναι πολύ σκληρότερο», πρόσθεσε η καγκελάριος.

Διαμήνυσε πάντως ότι η έκτακτη σύνοδος της Πέμπτης θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις. «Θα μεταβώ μόνον αν υπάρχει αποτέλεσμα», είπε η κ. Μέρκελ.

Κατά την καγκελάριο υπάρχει μία κρίση χρέους ορισμένων χωρών και υπάρχουν και μεγάλες διαφορές στο βαθμό ανταγωνιστικότητας των χωρών. Κατά συνέπεια το δέον γενέσθαι είναι μείωση του χρέους και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει μεσοπρόθεσμα να αποκτήσει τη δική της υπηρεσία αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας διατύπωσε σε σημερινή της συνέντευξη η Αγκελα Μέρκελ.

«Είναι σημαντικό, μεσοπρόθεσμα, να έχει και η Ευρώπη επίσης μια υπηρεσία αξιολόγησης», τόνισε η κ. Μέρκελ, μιλώντας στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.

«Οι Κινέζοι έχουν πλέον μια υπηρεσία αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας», συμπλήρωσε, συμπληρώνοντας ότι μια τέτοια υπηρεσία θα πρέπει να δημιουργηθεί από την ευρωπαϊκή οικονομία και όχι από τα κράτη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment