PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Σαν λιγούρης ο δήμος χαρατσώνει τους φτωχούς και τους αρρώστους


Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, με αφορμή μια κλήση που δέχθηκε συμπολίτης μας με χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας, εξέδωσε μια αιχμηρή ανακοίνωση. Διαβάστε παρακάτω:

«Πριν από 8 ολόκληρα χρόνια (το 2011) συμπολίτης μας γέννημα θρέμμα Περιστεριώτης με χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας πήρε το μετρό από τον Αγιαντώνη για να μεταβεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Άφησε λοιπόν το μικρό του δίκυκλο («παπάκι») κοντά στην είσοδο του μετρό. «Όργανο» του τμήματος Τροχαίας Περιστερίου (ναι, της υπηρεσίας αυτής που παντελώς και προκλητικά σε μόνιμη βάση αδιαφορεί για το κομφούζιο διαρκείας και τις ακραιφνείς παρανομίες όσον αφορά την στάθμευση από ξενόφερτη πελατεία συγκεκριμένων «μαγαζιών» στην Βεάκη και στο Μπουρνάζι) βρήκε την ευκαιρία να φεσώσει κλήση την οποία ο συμπολίτης μας ΔΕΝ την βρήκε όταν επέστρεψε από το νοσοκομείο, άλλωστε δεν θέλει και πολύ για προβλέψει κάποιος πως όταν αφήνει κλήση πάνω σε ένα … παπάκι σε εξωτερικό χώρο το πιθανότερο είναι πως ο αναβάτης ΔΕΝ θα την βρει (άλλωστε για το θέμα αυτό υπάρχουν σχετικές νομολογίες μετά από παρεμβάσεις του «Συνηγόρου του Πολίτη»).

Ο Δήμος Περιστερίου λοιπόν προκόβει ΤΩΡΑ, μετά από 8 ολόκληρα χρόνια, να απαιτεί χαράτσι 80 ευρώ από τον χρόνια ασθενή δημότη για μια κλήση που αυτός ουδέποτε ήξερε πως του είχε καταλογιστεί και γι’ αυτό αυτονόητα είχε τότε στερηθεί του νόμιμου δικαιώματός του να προσφύγει στην Τροχαία και να ζητήσει την ακύρωσή της. Μάλιστα, ο δήμος απορρίπτει την ένστασή του απαντώντας «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» με επίκληση νομοθετικών διατάξεων τελείως άσχετων από αυτές που επικαλείται ο δημότης στην ένστασή του. Και το αποκορύφωμα : σε πρόσφατες επικοινωνίες τόσο με τον δημότη όσο και με τον δημοτικό σύμβουλο της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, η υπηρεσιακή αρμόδια του δήμου η οποία χειρίστηκε το θέμα (εκφράζοντας προφανώς την σχετική πολιτική αντίληψη δημοτικής αρχής και μνημονιακών κυβερνήσεων) έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την παράβαση (στάθμευση μικρού δικύκλου έξω από τον σταθμό μετρό) με … φόνο ( ! ) λέγοντας «και αν δηλαδή κάποιος σκοτώσει και τον πιάσουν μετά από 8 χρόνια, δεν πρέπει να τιμωρηθεί ;» ( ! ! ) Με αυτήν την λογική αν «παπάκι έξω από το μετρό = φόνος», τότε η μόνιμη προκλητική σκανδαλώδης ανοχή τροχαίας και δημοτικής αρχής στο κυκλοφοριακό αίσχος που επικρατεί υπέρ συγκεκριμένων «μαγαζατόρων» σε Μπουρνάζι και Βεάκη είναι … «Γενοκτονία» και «Έγκλημα εναντίον της Ανθρωπότητας».

Αν ο δήμος έχει τόσο τιτανοτεράστιες οικονομικές δυσκολίες ώστε να φτάνει στο σημείο να χαρατσώνει με τέτοιον σκανδαλώδη, ύπουλο και έκνομο τρόπο φτωχούς δημότες με σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας (για τους οποίους τα 80 ευρώ είναι χρηματικό ποσό επιβίωσης για μια ολόκληρη εβδομάδα), μήπως καλύτερα να ασχοληθεί έστω και για τα μάτια με διάφορους «επιχειρηματίες» της νύχτας αλλά και της μέρας που παρανομούν καθημερινά στο Περιστέρι όσον αφορά την στάθμευση της πελατείας τους, τις διαφημιστικές πινακίδες, την κατάληψη πεζοδρομίων και την ηχορύπανση ;».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment