PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Προεκλογικά ψέματα Παχατουρίδη


Ανακοίνωση από την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου. Αναλυτικά:

Ξέρουν και οι πέτρες τους σκληρούς αγώνες που δίνει το υγειονομικό και γενικότερα το λαϊκό κίνημα σε όλα τα μαύρα μνημονιακά χρόνια και πριν από αυτά για το δικαίωμα του πληθυσμού στην δωρεάν, δημόσια, σύγχρονη, υψηλής ποιότητας, ισότιμη περίθαλψη.

Ο μεγαλειώδης και σκληρός αυτός κινηματικός αγώνας ενάντια στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων που συνεχίζεται ως σήμερα έχει σημειώσει νίκες και ήττες, κατακτήσεις και πισωγυρίσματα. Ένα όμως είναι το σίγουρο : ό,τι θετικό έχει θεσμοθετηθεί, έστω και το παραμικρό, ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ. Γιατί χωρίς αυτόν τον μεγαλειώδη αγώνα, χωρίς την ηρωική αντίσταση των μαχόμενων υγειονομικών και όλου του λαού ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΟΞΥΛΟ : οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΓΑΠ – Σαμαρά – Τσίπρα, υποταγμένες στις εντολές της τρόϊκας, θα είχαν ξεπουλήσει και ιδιωτικοποιήσει τα πάντα πετώντας στον Καιάδα της υγειονομικής γενοκτονίας την λαϊκή πλειοψηφία που δεν έχει να πληρώσει για την περίθαλψή της.

Δύο από αυτά τα θετικά που κατακτήθηκαν από το κίνημα με σκληρούς αγώνες είναι :

  • H δωρεάν περίθαλψη και οι δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία για τους ανασφάλιστους που διαθέτουν μόνο ΑΜΚΑ (από το 2016).
  • Η μετατροπή των δομών ΠΕΔΥ – πρώην ΙΚΑ σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου υπαγόμενα στις υγειονομικές περιφέρειες (ΥΠΕ) και η ένταξη πολλών γιατρών πρώην ΙΚΑ σε προσωποπαγείς θέσεις γιατρών κλάδου ΕΣΥ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης (2016 – 2018).

Με έκπληξη λοιπόν είδαμε τις τελευταίες μέρες η δημοτική αρχή Παχατουρίδη – παντελώς και εκκωφαντικά ΑΠΟΥΣΑ από αυτούς τους διεκδικητικούς αγώνες και επί κυβέρνησης ΓΑΠ, και επί κυβέρνησης Σαμαρά και επί κυβέρνησης Τσίπρα – να παρουσιάζει με επικοινωνιακά «ταρατατζούμ» ως δήθεν … δικά της κατορθώματα ( ! ) τα ακόλουθα :

  • Τις δράσεις των ΚΥ Περιστερίου που ανακοίνωσε η 2η ΥΠΕ για τον μαθητικό πληθυσμό.
  • Την δωρεάν εκτέλεση μαστογραφιών στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» για ανασφάλιστες Περιστεριώτισσες.

Επειδή όμως το ψέμα και η επικοινωνιακή μπαρουφολογία από την δημοτική αρχή Παχατουρίδη έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο γραφικότητας :

  • Η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ δηλώνει πως ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ δεν έχει η δημοτική αρχή Περιστερίου με αυτήν την απόφαση της 2ης ΥΠΕ για δράσεις προληπτικής ιατρικής των ΚΥ Περιστερίου όσον αφορά τους μαθητές.
  • Η διοικήτρια του ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι» δηλώνει πως ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ με την διοίκηση του νοσοκομείου και πως φυσικά οι μαστογραφίες από το 2016 γίνονται δωρεάν για όλες τις ανασφάλιστες γυναίκες.

Ας ασχοληθεί λοιπόν επιτέλους η δημοτική μας αρχή με τις αυτονόητες υποχρεώσεις της, π.χ. να δρομολογήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο για να μην πνίγονται οι γειτονιές μας ή καμιά κυκλοφοριακή ρύθμιση για να περιοριστεί η εκατόμβη θυμάτων οδικών «ατυχημάτων» στους δρόμους του Περιστερίου (αν βρει βέβαια χρόνο από τα ρουσφέτια – σκάνδαλα τύπου πρώην 1ης Παιδικής Χαράς ή «Κώστα, προσάρμοσέ το») και ας αφήσει την καραμπινάτα ψευδολογική προεκλογική μπαρουφολογία για θέματα στα οποία δεν είχε και δεν έχει την παραμικρή κινηματική – διεκδικητική αλλά ούτε καν διοικητική συμβολή γιατί γελάει ο κόσμος …

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment