PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Οι παράνομες απολύσεις δεν θα περάσουν


Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη, Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, αναφέρει ότι στο Δήμο Περιστερίου γίνονται απολύσεις με διαδικασίες «ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε».

Η παράταξη της Αντιπολίτευσης καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής στις 12.00 στο ΚΥΒΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Απολύσεις με διαδικασίες «ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε» στο Δήμο Περιστερίου

Εσπευσμένα και παράνομα η διοίκηση του δήμου απέλυσε 14 εργαζόμενες στους  Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ανακοινώνοντας τηλεφωνικά την απόλυση τους, ενώ εκ των υστέρων προσπάθησε την τυπική κάλυψη της απόφασης με σύγκλιση συνεδρίασης του Νομικού Προσώπου του Δήμου, όπου δεν πραγματοποιήθηκε χάριν της κινητοποίησης των εργαζομένων.

Αυτή η πολιτική της ανακύκλωσης της ανεργίας με ελαστικά εργαζόμενους, οδηγεί στην διάλυση ό,τι δημόσιου είχε απομείνει και στην ιδιωτικοποίηση εν τέλει, στη λογική ότι θα εξυπηρετείται όποιος έχει χρήματα και πληρώνει. Αυτή είναι μία επιλογή που ευλαβικά τηρεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις, σύμφωνα και με τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Σε αυτή την πολιτική όχι μόνο δεν έχει αντισταθεί ποτέ μέχρι τώρα η διοίκηση Παχατουρίδη, αλλά είναι πιστή εφαρμοστής, επιβεβαιώνοντας ότι οι δήμοι έχουν μετατραπεί σε μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης πολλώ δε μάλλον της ΝΔ, ένθερμου υποστηρικτή της οποίας αποτελεί η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του κ. Παχατουρίδη.

Μπροστά σε αυτή την απέραντη αθλιότητα της Διοίκησης του δήμου πρέπει να πάρει σαφή θέση ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου στηρίζοντας με απεργιακές κινητοποιήσεις τους απολυμένους συναδέλφους τους. Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων ξεκινάει την Παρασκευή 4/9 αλλά δεν πρέπει να τελειώσει εκεί. Καλούμε όλο τον περιστεριώτικο λαό, τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους των ΟΤΑ, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις δημοτικές παρατάξεις να συντονιστούν για να οργανωθεί ένας διαρκής αγώνας ενάντια στις απαράδεκτες και παράνομες απολύσεις 14 ανθρώπων μέχρι την οριστική δικαίωση τους.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου είναι στο πλευρό των απολυμένων στηρίζοντας κάθε αγωνιστική δράση που υπερασπίζεται το δικαιώματα τους στην μόνιμη και σταθερή εργασία.

ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου καλεί σε

Παράσταση Διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Παρασκευή 4/9, 12:00 μεσημέρι στο ΚΥΒΕ

ώστε να πέσουν στο κενό αυτές οι αισχρές μεθοδεύσεις και να αποτραπούν οι απολύσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment