PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Νέα αυταρχική αστυνομική πρόκληση


Ανακοίνωση από την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, με αφορμή την προσαγωγή μελών της από αστυνομικούς στο τμήμα της περιοχής. Αναλυτικά:

«Την Παρασκευή 24/1 λίγο μετά τις 8μμ κλιμάκιο της ΔΙΑΣ προσήγαγε από το κέντρο του Περιστερίου στο τοπικό Α.Τ. δύο συντρόφους μέλη της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου επειδή … κολλούσαν αφίσες που καλούσαν σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Αφέθησαν ελεύθεροι από εκεί μετά από έλεγχο των στοιχείων τους και ενώ ήδη μέλη και φίλοι της Αριστερής Κίνησης κατευθύνονταν προς το Α.Τ. για να διαμαρτυρηθούν.

Η προκλητική αυταρχική αστυνομική αυτή ενέργεια συμβαίνει την ίδια στιγμή που στις γειτονιές μας αλωνίζουν τελείως ανενόχλητοι τόσο οι μπράβοι των βαρόνων της νύχτας (Βεάκη και Μπουρνάζι) αλλά και που κατά καιρούς κάνουν επιδρομές (επίσης ανενόχλητες από την αστυνομία) ξενόφερτες εγκληματικές νεοναζιστικές συμμορίες  τις οποίες πολλές φορές έχει αποκρούσει το πολύμορφο αντιφασιστικό κίνημα της πόλης μας.

Τέτοια κρούσματα αστυνομικού αυταρχισμού επιλεκτικά ενάντια σε αριστερές, κινηματικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες υπήρχαν εδώ και χρόνια, και έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα. Εκτός από την προφανή επιχείρηση τρομοκράτησης που φυσικά δεν φοβίζει κανέναν, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για κανονικότατο «φακέλωμα» με την πρόφαση ελέγχου στοιχείων και αστυνομικών ταυτοτήτων, ένα «φακέλωμα» που σε μια τουλάχιστον περίπτωση στο πρόσφατο παρελθόν (κατά την αστυνομική «έρευνα» το 2016 μετά τις επιθέσεις νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου στην Πετρούπολη και στο Περιστέρι το 2015) είχε αποκαλυφθεί πως  χρησιμοποιείται  για στοχοποίηση αριστερών αγωνιστών από την «Χρυσή Αυγή» με την βοήθεια της ίδιας της αστυνομίας. Τέλος να προσθέσουμε πως η προπαγάνδα περί «αφισορύπανσης» επίσης ηχεί γελοία ειδικά στο Περιστέρι όπου κάθε τόσο το κέντρο της πόλης και οι γειτονιές πλημμυρίζουν από διαφημιστικές αφίσες και διαφημιστικά χαρτόνια ιδιωτικών φροντιστηρίων, ιδιωτικών σχολείων κλπ κλπ.

Προειδοποιούμε τον κ. Χρυσοχοΐδη και την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ πως κάθε τέτοια απόπειρα τρομοκράτησης και καταστολής ενάντια σε κινηματικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες θα αντιμετωπίζεται αγωνιστικά, μαζικά και αποφασιστικά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (9η)

Peristeri News

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

Leave a Comment