PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Καμιά σκέψη για κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Ιεροθέου


Ανακοίνωση από την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου για το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Ιεροθέου.

Αναλυτικά:

«Κλείνουμε έναν χρόνο μέσα στην πανδημία και η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την καταστροφική πολιτική της στον τομέα της Υγείας. Ενώ το τρίτο κύμα του κορονοϊού επελαύνει με τις ΜΕΘ στα Νοσοκομεία της Αττικής να εξαντλούνται και ήδη μετράμε 6000 νεκρούς η υγειονομική διαχείριση της πανδημίας παραμένει εγκληματική. Εμμένει να μην ενισχύει το ήδη υποβαθμισμένο ΕΣΥ, δεν κάνει τίποτα για την υγειονομική ασυδοσία στους χώρους εργασίας.

Περιέκοψε κατά 572 εκατομμύρια τις δαπάνες για την Υγεία στον προϋπολογισμό του 2021, αντί να προσλάβει έκανε περικοπές στο Υγειονομικό προσωπικό και προσπάθησε να καλύψει τις τραγικές ελλείψεις στα Δημόσια Νοσοκομεία με μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών. Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει ακάθεκτο να στηρίζει ένα σύστημα υγείας μίας νόσου. Εκτός από την πίεση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας η κυβέρνηση τα μετατρέπει και σε εμβολιαστικά κέντρα.

Η υποχρηματοδότηση και οι μετακινήσεις προσωπικού αποδυναμώνουν εντελώς ή ακόμη και οδηγούν σε κλείσιμο τα Κέντρα Υγείας. Την ώρα που γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ η ενίσχυση στον κρίσιμο τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μειώνουν τη χρηματοδότηση και μετατρέπουν υποστελεχωμένα κέντρα αποκλειστικά σχεδόν σε Κέντρα Εμβολιασμών. Τακτικά ραντεβού ακυρώνονται, νέα δεν κλείνονται και όταν κλείνονται οι ημερομηνίες είναι πολύ μακριά και οι κάτοικοι των περιοχών είναι υποχρεωμένοι ή να τρέχουν σε νοσοκομεία. Ταυτόχρονα δημιουργούν πελατεία στους κλινικάρχες που κερδοσκοπούν με την αρρώστια.

Τα Κέντρα Υγείας που λειτουργούν στο Περιστέρι αντιμετωπίζουν την χρόνια υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες άνοιξε δημόσια η συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Υ. Ιεροθέου το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες συμπολίτες μας από τις γειτονιές της Ανθούπολης, της Χρυσούπολης και της Κηπούπολης.

Δεν θα επιτρέψουμε να αποδυναμωθεί περαιτέρω το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στις γειτονιές μας. Ζητάμε την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και τον νοσοκομείων που εξυπηρετούν την πόλη μας. Να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας της πόλης με όλα τα ιατρεία. Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Καμιά σκέψη για κλείσιμο του ΚΥ Ιεροθέου.  Πρόγραμμα μαζικού δωρεάν εμβολιασμού για όλο το λαό. Να σπάσουν τώρα οι πατέντες των πολυεθνικών, για μαζική παραγωγή και δωρεάν διάθεση των εμβολίων με βάση τις λαϊκές ανάγκες. Μαζικά δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό, επαρκείς προμήθειες όλων των απαραίτητων φαρμάκων.  Απαιτούμε την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για να μπουν στην μάχη ενάντια στην πανδημία. Είναι απαράδεκτο να συνεχίζουν να επιδοτούνται οι φίλοι της κυβέρνησης οι κλινικάρχες σε βάρος του ΕΣΥ.

Στο Περιστέρι θρηνήσαμε 13 νεκρούς στην Κλινική Ταξιάρχαι λόγω της μη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της μη λήψης προληπτικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων και του προσωπικού. Το Σωματείο Προσωπικού ιδιωτικής Υγείας Αθήνας κατήγγειλε πρόσφατα 7 κρούσματα ανάμεσα στο προσωπικό του Ιατρικού Κέντρου Περιστερίου. Οι κλινικάρχες κρύβονται πίσω από τα διάτρητα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Ευθύνες έχει και η Δημοτική αρχή Παχατουρίδη καθώς και η Περιφέρεια Αττικής.

Όλοι και όλες να παλέψουμε για δημόσια περίθαλψη και υγεία, αξιοβίωτη ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία. Να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε τη μάχη κατά της πανδημίας, κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου που λεηλατούν ανθρώπους και φύση. Στις 23 Φλεβάρη θα βρεθούμε άλλη μία φορά στο πλευρό των Υγειονομικών που προχωράνε σε Πανελλαδική Απεργία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment