PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Απολύσεις, πραξικοπήματα, γελοιότητες


Σκληρή ανακοίνωση κατά της δημοτικής αρχής Περιστερίου εξέδωσε η παράταξη, Αριστερή Κίνηση Περιστερίου κάνοντας λόγο για κατάντια.

Η ανακοίνωση αφορά το σίριαλ με τη λήξη των συμβάσεων 14 εργαζόμενων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και την απόφαση της διοίκησης το επερχόμενο συμβούλιο να γίνει δια περιφοράς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η δημοτική αρχή συνεχίζει την προσπάθεια απόλυσης εργαζομένων από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς με ακραία αντιδημοκρατικές και πραξικοπηματικές διαδικασίες.

Μετά τα όσα καταγέλαστα έγιναν στον ΟΠΑΑΠ όπου εφευρέθηκε “κείμενο πρακτικών” για μια συνεδρίαση που ουδέποτε διεξήχθη, μετά τα επόμενα καταγέλαστα στο δημοτικό συμβούλιο της 4/9/20 όπου ο πρόεδρος διέλυσε την διαδικασία πριν καν αυτή αρχίσει με το πρόσχημα πως δήθεν αν μιλούσε ένας (1) εκπρόσωπος των υπό απόλυση εργαζόμενων στο δημοτικό συμβούλιο θα … αναζωπυρωνόταν η επιδημία στο Περιστέρι ( ! ), έχουμε τώρα την αποθέωση της γελοιότητας, της πραξικοπηματικής νοοτροπίας και της αυθαιρεσίας : αντί για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συγκαλείται σήμερα 11/9 μόνο … ηλεκτρονική ψηφοφορία διά περιφοράς θεμάτων.

Μάλιστα, για να δικαιολογηθεί η διοίκηση για το ότι δεν συγκαλεί ούτε καν συνεδρίαση με την μορφή τηλεσυνδιάσκεψης, επικαλείται πως δήθεν οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι … ηλεκτρονικά αναλφάβητοι και ανεκπαίδευτοι και δεν ξέρουν να πατήσουν ένα link σε μια πλατφόρμα τύπου skype ή jitsi.

Έτσι εξευτελίζει και τους ίδιους τους δικούς της δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Αυτονόητα, όλα τα παραπάνω είναι γελοία προσχήματα : η αλήθεια είναι πως η δημοτική αρχή προκειμένου να επικυρώσει τις απολύσεις έχει επιλέξει τον δρόμο της αυθαιρεσίας, της αδιαφάνειας και των αντιδημοκρατικών πραξικοπηματικών μεθοδεύσεων.

– Φυσικά ως Αριστερή Κίνηση Περιστερίου δεν νομιμοποιούμε τα παραπάνω και απέχουμε από την διά περιφοράς θεμάτων ψηφοφορία

– Επισημαίνουμε πως οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής εκτός από πολιτικές ενδεχόμενα έχουν και ποινικές ευθύνες για αυτές τις μεθοδεύσεις

– Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργαζόμενων για να αποτραπούν οι απολύσεις

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment