PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αριστερή Κίνηση: «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» – Στο Περιστέρι έχει καταργηθεί το δημοτικό συμβούλιο


Με μια σκληρή ανακοίνωση η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου καταγγέλλει την δημοτική αρχή, για την αναβίωση του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», καθώς για διάστημα πέντε μηνών δεν πραγματοποιείται δημοτικό συμβούλιο με πρόσχημα, όπως αναφέρει, την επιδημία του κορωνοϊού.

Τέλος, καλεί την δημοτική αρχή Περιστερίου να αφήσει τις δικαιολογίες και να αρχίσει άμεσα την πλήρη επαναλειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η δημοτική αρχή Περιστερίου εξακολουθεί την απαράδεκτη αναστολή λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου για ΠΕΜΠΤΟ (5ο) ( ! ) συνεχόμενο μήνα με πρόσχημα την επιδημία.

Το πρόσχημα αυτό είναι ΓΕΛΟΙΟ :

  1. Υπάρχουν στο Περιστέρι πολλοί χώροι (Αμφιθέατρο Δημαρχείου, ΚΥΒΕ, Θέατρο Ξυλοτεχνίας, Θέατρο Πολιτών, κλειστά Γυμναστήρια κλπ) που επιτρέπουν την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων με συνθήκες απόλυτης υγειονομικής ασφάλειας.
  2. Η επιδημία δεν ήταν λόγος να μην γίνεται τόσους μήνες ούτε καν διαδικτυακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τηλεσυνδιάσκεψη και να γίνεται μόνο … ψηφοφορία θεμάτων διά περιφοράς : ως γνωστό ο κορονοϊός δεν κολλάει μέσω ίντερνετ.

Η δημοτική αρχή δεν έχει δικαίωμα να καταργεί την δημοκρατία μόνο και μόνο επειδή διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο :

  1. Αφαιρεί το δικαίωμα της προ ημερήσιας συζήτησης θεμάτων και ερωτήσεων από την αντιπολίτευση.
  2. Αφαιρεί τα νόμιμα δημοκρατικά δικαιώματα και από τους ίδιους τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας οι οποίοι από κανέναν νόμο δεν είναι υποχρεωμένοι να συμφωνούν με κάθε εισήγηση της δημοτικής αρχής και φυσικά μπορούν στο δημοτικό συμβούλιο να λένε και να ψηφίζουν ό,τι νομίζουν κατά την κρίση τους.

Οι απαράδεκτες αντιδημοκρατικές πρακτικές της δημοτικής αρχής Περιστερίου εναρμονίζονται με τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του κεντρικού κράτους και συγκεκριμένα της σημερινής κυβέρνησης όσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση  : όλο και λιγότερες αρμοδιότητες στο άμεσα αιρετό από τον λαό δημοτικό συμβούλια, όλο και περισσότερες αρμοδιότητες στην δημοτική αρχή και στην οικονομική επιτροπή.

Καλούμε την δημοτική αρχή Περιστερίου να αφήσει τις δικαιολογίες και να αρχίσει άμεσα την πλήρη επαναλειτουργία του δημοτικού συμβουλίου».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment