PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αργολίδα: Στον εισαγγελέα ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου


Στον Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Κυριακή, ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που εμβόλισε μικρό αλιευτικό στο Πόρτο Χέλι και συγκεκριμένα στην περιοχή Θυνί με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο δύο αδέλφια 60 και 70 ετών και να δίνει μάχη για της ζωή της μία 60χρονη γυναίκα, αδελφή των δύο θυμάτων.

Ο 44χρονος χειριστής του σκάφους ο οποίος αμέσως μετά το δυστύχημα τράπηκε σε φυγή και παραδόθηκε την επόμενη μέρα, αναμένεται στην απολογία του – εάν δεν ζητήσει και λάβει αναβολή – να ρίξει φως στις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να εξηγήσει πως προσέκρουσε το σκάφος του στο αλιευτικό, με τι ταχύτητα έτρεχε, και για ποιον λόγο δεν αντιλήφθηκε το άλλο σκάφος , όπως φαίνεται από τις μαρτυρίες.

Καταγγελίες για τον χειριστή

Εν τω μεταξύ, καταγγελίες για τον χειριστή του ταχύπλοου σκάφος έρχονται στο φως, λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα. Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι το εν λόγω μαύρο σκάφος είχε πλησιάσει επικίνδυνα το πλοιάριο της γραμμής που εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο Κόστα – Σπέτσες, γεγονός πάντως που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

Πάντως, αναφορικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο Γάλλος οδηγός, που μετέφερε ξένους τουρίστες, είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης ανέφερε πως πράγματι υπάρχουν σχετικές μαρτυρίες αλλά πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωση της προανάκρισης προτού καταλήξουμε σε ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Σε κρίσιμη κατάσταση η 60χρονη

Η αδελφή των δύο νεκρών νοσηλεύεται διασωληνωμένη με σοβαρά τραύματα στο στήθος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Η γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικώς στο κέντρο υγείας Κρανιδίου αλλά κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Στη συνέχεια, η 60χρονη διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Άγιο Σάββας, διότι στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας δεν υπάρχει ελεύθερο κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η γυναίκα είναι διασωληνωμένη, φέρει τραύμα στο κεφάλι και ένα σοβαρότερο στο θώρακά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της 60χρονης κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή.

Τι λέει ο δικηγόρος του 44χρονου

Μιλώντας στο in.gr, ο συνήγορος του Γάλλου χειριστή δήλωσε πως ο εντολέας του είναι συντετριμμένος από το δυστύχημα και βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πελάτης θα συμπράξει σε όλες τις αναγκαίες έρευνες και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των Αρχών.

Ερωτώμενος αν ο Γάλλος χειριστής προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης μετά το τραγικό δυστύχημα, ο δικηγόρος του σημειώνει πως πανικοβλήθηκε και γι’ αυτό έφυγε. Ωστόσο όπως αναφέρει, ο πελάτης του προηγουμένως κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να διασώσει κάποιους από τους επιβαίνοντες της βάρκας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Leave a Comment