PeristeriNews.gr
Καιρός

Αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώσουν


Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές τη νύχτα στα βορειοδυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές τη νύχτα στη δυτική και πιθανώς την κεντρική Μακεδονία. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Aπό 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 κατά τόπους 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 κατά τόπους 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα πυκνώσουν. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 και στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις.
Η ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Καιρός: Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στις περισσότερες περιοχές.

Άνεμοι: Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, εκτός από τα δυτικά όπου θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Peristeri News

Χαλάει ο καιρός

Peristeri News

Κυρίως ηλιοφάνεια

Peristeri News

Leave a Comment