PeristeriNews.gr
Καιρός

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές


Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και τα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, σταδιακά από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Στερεά και πιθανώς στην Ήπειρο, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, σταδιακά από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα νότια μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 έως 5 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Καιρός: Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νεφώσεις με τοπικές βροχές

Peristeri News

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών

Peristeri News

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Peristeri News

Leave a Comment