PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Από το αγκάθι της Τούμπας μπορεί να βγει… ρόδο


Ένα πολύ καλό 2019 έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο, ωστόσο εκείνο το βράδυ στην Τούμπα μπορεί να είναι η πραγματική γιατρειά για να σωθεί η φετινή σεζόν.

Είναι αμέτρητες οι φορές που από αυτή εδώ τη γωνιά του peristerinews.gr είχαμε τονίζει σε βαθμό βεβαιότητας ότι η φετινή σεζόν, η επόμενη μετά τη διετία του Νταμίρ Κάναντι θα ήταν πολύ δύσκολη σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που η διοίκηση σκέφτηκε ως λύση την επιστροφή του Αυστριακού τεχνικού.

Βρέθηκε πολύ κοντά μάλιστα στο να πετύχει το «colpo grosso» κατά πολλούς, αυτό δεν συνέβη, αφού το γεγονός ότι ο πετυχημένος στον Ατρόμητο προπονητής δεν έχει λύσει ακόμα το συμβόλαιό του με τη Νυρεμβέργη αποδεικνύει τη δυσκολία του εγχειρήματος.

Μπορεί βάσει εικόνας να πει κανείς ότι είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του φετινού Ατρόμητου; Σαφώς κι όχι. Μπορεί κάποιος να πει ότι η χρονιά έχει χαθεί; Βλέποντας τη βαθμολογία, η απάντηση είναι και πάλι αρνητική. Με την κακή εικόνα, με τις λανθασμένες επιλογές, οι Περιστεριώτες βρίσκονται στην 7η θέση, σε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό και την… καλύτερη ΑΕΛ των τελευταίων ετών και μόλις έναν πίσω από τον ΟΦΗ, που δικαιολογημένα σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει κερδίσει τα αποθεωτικά σχόλια από το σύνολο του ελληνικού κοινού και Τύπου. Αν, μάλιστα, θέλουμε να πάμε την κουβέντα ένα βήμα παρακάτω, η διαφορά του από τον Άρη του τριπλάσιου μπάτζετ είναι τρεις βαθμοί, δύο εκ των οποίων χάθηκαν τσάμπα και βερεσέ στο Περιστέρι με γκολ του Φετφατζίδη στις καθυστερήσεις.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και ήδη το 2020 έχει αρχίσει με θετική… χροιά, αφού μετά τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα, ακολούθησε νίκη-πρόκριση για το Κύπελλο μέσα στον Βόλο κόντρα σε μια ομάδα που προερχόταν από μεγάλο «διπλό» στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το πώς θα καταλήξει η φετινή σεζόν, αυτή τη στιγμή εντός ομάδας είναι ξεκάθαρο ότι παλεύουν με μια πολύ δύσκολη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και δεν έχουν αφήσει τα πράγματα στη μοίρα τους σε ένα πολύ ιδιαίτερο πρωτάθλημα, με την ήττα στην Τούμπα κι όπως αυτή προέκυψε να αποτελεί το εφαλτήριο για ξεκαθάρισμα πολλών πραγμάτων.

Μετά το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη η αλήθεια είναι ότι ο εκνευρισμός ήταν τόσο έντονος, αφού οι σκέψεις ήταν ακόμα και να «τελειώσουν» βασικοί παίκτες, ενδεικτικό του ότι η υπομονή έχει εξαντληθεί. Το διάστημα της διακοπής που ακολούθησε ήταν ευεργετικό. Αρχικά, έπεσαν οι σφυγμοί, ο εκνευρισμός μετατράπηκε σε λογική απογοήτευση και από εκεί και πέρα αναζητήθηκαν λύσεις.

Πολλά τα τετ-α-τετ, πολλές οι κατά πρόσωπο συζητήσεις, αφού το πρόβλημα πέρα από το τακτικό σκέλος, αφορούσε πολύ και την ψυχολογία εντός αποδυτηρίων. Από τη δική του πλευρά ο Σάββας Παντελίδης ψάχνει κυρίως να βρει μια λειτουργική φόρμουλα, πάνω στην οποία μπορεί να χτίσει κι αυτό δείχνει ότι σιγά-σιγά μπορεί να το πετύχει.

Κι αν στο ματς με τον Αστέρα δεν φάνηκαν πολλά πράγματα, κόντρα στον Βόλο το δείγμα ειδικότερα όταν το άγχος έφυγε, ήταν πολύ θετικό και παρουσιάστηκαν όμορφα πράγματα και χρήσιμα συμπεράσματα.

Για παράδειγμα, ο Καχίλα δεν υπέπεσε σε υποψία λάθους και αδίκως έφαγε όλη τη… λέζα το καλοκαίρι για το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικό χαφ. Αν το σκεφτεί κανείς, ο Ισραηλινός για πρώτη φορά στην καριέρα του στον Ατρόμητο, αγωνίστηκε στην κανονική του θέση και οι Περιστεριώτες κατέγραψαν ένα από τα ελάχιστα ματς που κράτησαν το μηδέν. Το προηγούμενο ήταν στις 27/10 στο εντός έδρας με τον Πανιώνιο, που έπαιξε βασικός ο Στρούγγης.

Επιπλέον, ο Χαρίσης αυτή τη στιγμή ως «εξάρι» είναι ο καλύτερος παίκτης των «κυανολεύκων» στα τελευταία ματς. Παίζοντας στην κανονική του θέση, έχει πλέον τον νου του να κάνει τα τρεξίματα που χρειάζονται, ενώ ακόμα και την… κλωτσιά του θα τη ρίξει όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Ο Νταβιώτης ήταν ίσως ο πρώτος εξτρέμ του φετινού Ατρόμητου που έκανε μία ντρίπλα και προσπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και είχε και την ασίστ, ενώ ο Βέλλιος εφόσον δεν βρει στον δρόμο του άλλα μικροπροβλήματα τραυματισμών που του… κόβουν τη φόρα, θα μπορέσει να δώσει λύσεις, ειδικά στις κλειστές άμυνες. O υψηλόσωμος επιθετικός έχει πετύχει 6 γκολ σε 879’ συμμετοχής στο πρωτάθλημα, κάτι που σημαίνει ότι έχει περίπου ένα γκολ ανά 1,5 ματς. Καθόλου άσχημα, ενώ αν βάλουμε και τα δύο τέρματα στον Βόλο, τότε ο 28χρονος έχει 1 γκολ ανά 120 λεπτά συμμετοχής.

Το θέμα είναι πλέον να δοθεί συνέχεια στο Αγρίνιο, εκεί που ο Παναιτωλικός τον περιμένει σαφώς ανανεωμένος, ενισχυμένος και έχοντας κάνει ήδη τη νίκη που ήθελε στο πρωτάθλημα για να του φύγει το μεγάλο ψυχολογικό βάρος που είχε στις πλάτες του. Αν καταφέρει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, σε μια αγωνιστική που υπάρχουν τα ΑΕΛ-Άρης, Βόλος-Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ, τότε μπορεί να αρχίζει να βλέπει πολύ διαφορετικά το μέλλον του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment