PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Από πού πήραν το όνομά τους 7 μεγάλοι δρόμοι στο Περιστέρι


Πολλές φορές βλέπουμε την ονομασία σε οδούς στο Περιστέρι και αναρωτιόμαστε από πού προέρχεται.

Όλα τα ονόματα δρόμων ή αν θέλετε τα περισσότερα έχουν και την απαραίτητη διευκρίνιση και ιστορία.

Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει για επτά από τους μεγαλύτερους δρόμους της πόλης:

Τσαλδάρη Παν. (Τσαλδάρης Παναγής) (1867-1936). Έλληνας πολιτικός. Παρακολούθησε νομικά μαθήματα στο Παρίσι. Το 1893 γύρισε πίσω στην Ελλάδα. Ασχολήθηκε με την πολιτική το 1910 και εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής στην Κορινθία. Πρωθυπουργός το 1932-35.

Σαρανταπόρου (Σαραντάπορος). Ποταμός της Ηπείρου και Μακεδονίας με συνολικό μήκος 50 χλμ.

Αλεξάνδρου Βασιλέως (Βασιλιάς Αλέξανδρος). Δευτερότοκος γιος του Κωνσταντίνου, ορίστηκε την επόμενη της αναχώρησης του πατερά του στο εξωτερικό βασιλειάς. Η βασιλεία του  επί  πρωθυπουργίας  Ελευθερίου Βενιζέλου διήρκησε 3 χρόνια καθώς στις 25/10/1920 πέθανε από σηψαιμία καθώς ένας πίθηκος τον δάγκωσε στα βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι.

Κωνσταντινουπόλεως (Κωνσταντινούπολις). Πόλη της δυτικής Τουρκίας. Κτίσθηκε από τον Μ. Κωνσταντίνο το 330 μ.Χ. και ήταν πρωτεύουσα του Ρωμαϊκού (330-395), του Βυζαντινού (395-1453) και του Τουρκικού κράτους (1453-1924).

Βεάκη Αιμ. (Βεάκης Αιμίλιος). Από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς και σκηνοθέτες που διακρίθηκε και στους Βαλκανικούς πολέμους.

Θηβών (Θήβα). 1.Πόλη του νομού Βοιωτίας με πλούσια ιστορία στην αρχαιότητα 2.Αρχαία πόλη της Αιγύπτου.

Κέννεντυ Τζων (Τζων Κέννεντυ) (1617-1963). Ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο 35ος κατά σειρά. Ιρλανδικής καταγωγής, ο πρώτος καθολικός Πρόεδρος των ΗΠΑ, γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1917 στη Μασσαχουσέτη των ΗΠΑ. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ το 1940 και υπηρέτησε στο Ναυτικό των ΗΠΑ. Μετά τον πόλεμο εξελέγη μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων για την πολιτεία της Μασσαχουσέτης και το 1953 εξελέγη Γερουσιαστής, πάλι της ίδιας πολιτείας. Δολοφονήθηκε στο Ντάλας του Τέξας στις 22 Νοεμβρίου 1963.

Αυτά είναι μερικά από τα χιλιάδες ονόματα οδών που υπάρχουν στο Περιστέρι και είχαν τοποθετηθεί σε μια μακροσκελή λίστα από μαθητές του 16ου Γυμνασίου Περιστερίου. Δείτε ολόκληρη τη λίστα και την εξαιρετική δουλειά των μαθητών ΕΔΩ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment