PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Από πού έχει προέλθει η ατάκα «Πως τους πετσόκοψες έτσι;» (video)


Μια από τις πιο viral ατάκες της εποχής μας. «Πως τους πετσόκοψες έτσι;». Από ποια ταινία που μπορούμε να δούμε ολόκληρη στο Youtube έχει προέλθει η ατάκα.

Πρόκειται για ταινία του Γιάννη Οικονομίδη που κυκλοφόρησε το 2014 με τίτλο «Το Μικρό Ψάρι», συμπαραγωγής Ελλάδας-Γερμανίας-Κύπρου.

Στο φιλμ πρωταγωνιστούν πολλοί νέοι αλλά και βετεράνοι ηθοποιοί (Βίκυ Παπαδοπούλου, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος), αλλά και άνθρωποι που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στον κινηματογράφο όπως η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου και η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.

Η ταινία όμως καθορίζεται από την εξαιρετική βραβευμένη ερμηνεία του Βαγγέλη Μουρίκη, που δικαιώνει την αναγνώριση του σαν κορυφαίου ηθοποιού της γενιάς του.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, για να συνεχίσει με μια εξίσου εντυπωσιακή πορεία με συμμετοχές και βραβεύσεις σε διεθνή φεστιβάλ, πολλαπλές διακρίσεις στην Ελλάδα (Ακαδημία Κινηματογράφου, φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) και διανομή στις ευρωπαϊκές αίθουσες.

Η Υπόθεση

Σε νεαρή ηλικία ο Στράτος διέπραξε ένα έγκλημα πάθους. Πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχηγού υποκόσμου, του Λεωνίδα. Κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του σώζει τη ζωή.

Ο Στράτος αυτό δεν το ξεχνά ποτέ. Ελεύθερος πια, δουλεύει τη νύχτα σε ένα αρτοποιείο, ενώ τη μέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Όλα του τα χρήματα τα δίνει στον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης. Το μόνο που απασχολεί τον Στράτο είναι να εξοφλήσει το χρέος του.

Η μέρα της απόδρασης, η πιο σημαντική μέρα της ζωής του, πλησιάζει…

Μιας και ο κορωνοϊός μας έχει κλείσει σπίτι μπορούμε να δούμε μια εξαιρετική ελληνική ταινία δωρεάν στο Youtube:

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment