PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Απόφαση της ΕΕ της ΠΕΔΑ για το πετρέλαιο θέρμανσης


Νέα σοβαρά προβλήματα απειλεί να προκαλέσει στην Αυτοδιοίκηση, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης λόγω της εξίσωσης του φόρου με αυτή του πετρελαίου κίνησης.

Η απόφαση της Ε.Ε. της ΠΕΔΑ:

Μέσα στις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση, λόγω των συνεχών μειώσεων στην κρατική χρηματοδότηση των Δήμων, νέα σοβαρά προβλήματα απειλεί να προκαλέσει η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης λόγω της εξίσωσης του φόρου με αυτή του πετρελαίου κίνησης.

Ως γνωστό, στους Δήμους έχει μεταφερθεί η πλήρης οικονομική ευθύνη και διαχείριση των αναγκών των σχολείων και σημαντικό κομμάτι αυτής αποτελεί η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης. Με την επιβολή της αυξημένης φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, είναι μεγάλος ο κίνδυνος να μην μπορούμε να προσφέρουμε στους μαθητές το στοιχειώδες, τη ζεστασιά στις σχολικές αίθουσες.

Επισημαίνουμε ότι η αναγκαιότητα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που επικαλείται η κυβέρνηση προφανώς δεν μπορεί να αφορά τους Δήμους.

Επιπρόσθετα τονίζουμε ότι οι χρηματοδοτήσεις για τη λειτουργία των σχολείων είναι μειωμένες κατά 50% σε σχέση με το 2010.

Ζητάμε λοιπόν, ως αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας, να συμπεριληφθούν σχολεία και Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στη ρύθμιση για την επιστροφή του φόρου πετρελαίου, προκειμένου να μπορούν οι Σχολικές Επιτροπές να καλύπτουν τουλάχιστον τις βασικές λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment