PeristeriNews.gr
Διεθνή

Απόβαση στη Λισαβόνα σήμερα για την Τρόικα


Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα έχουν σήμερα διαβουλεύσεις στη Λισαβόνα.

Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα έχουν σήμερα διαβουλεύσεις στη Λισαβόνα, εν όψει της προετοιμασίας για τη διαμόρφωση του προγράμματος οικονομικής βοήθειας στην Πορτογαλία, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Η ΕΕ επιδιώκει να υπάρξει μία συμφωνία για το πακέτο βοήθειας στις 16 Μαΐου, τρεις εβδομάδες πριν από τις πρόωρες εκλογές που προκηρύχθηκαν μετά την καταψήφιση των μέτρων μείωσης του ελλείμματος του πρωθυπουργού κ. Ζοζέ Σόκρατες από την πορτογαλική Βουλή και την υποβολή της παραίτησής του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν στις 8 Απριλίου οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, ανέφεραν ότι η οικονομική βοήθεια θα συνοδευθεί από πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει μία “φιλόδοξη δημοσιονομική προσαρμογή”, ένα “φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων” και μέτρα διατήρησης της ρευστότητας και της φερεγγυότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Όλι Ρεν είπε ότι το πακέτο της βοήθειας θα ανέλθει πιθανότατα στα 80 δις. ευρώ, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Πορτογαλία θα μπορέσει να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Το spread των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων εκτινάχθηκε μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης Σόκρατες και έφθασε στις 5 Απριλίου στο ρεκόρ των 544 μονάδων βάσης (5,44 ποσοστιαίων μονάδων), ενώ χθες διαμορφώθηκε στις 513 μ.β. Η απόδοση των ίδιων τίτλων έφθασε στις 6 Απριλίου στο υψηλότερο επίπεδο του 8,8%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment