PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αποχώρησαν οι κατηγορούμενοι


Αποχώρησαν από το δικαστήριο οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Αποχώρησαν από το δικαστήριο οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, διαμαρτυρόμενοι για τη διευκρίνιση της προέδρου όσον αφορά τις διαδικασίες εισόδου του κοινού στην αίθουσα.

Η πρόεδρος διευκρίνισε ότι επειδή το δικαστήριο βρίσκεται σε χώρο φυλακών, όσοι εισέρχονται θα παραδίδουν τις ταυτότητές τους στη φρουρά για όσο παραμένουν εντός του χώρου.

Η δίκη των εννέα ατόμων -από τους συνολικά δεκατρείς- που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” ξεκίνησε το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που συνεδριάζει στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Οι έξι κατηγορούμενοι, που είναι προσωρινά κρατούμενοι, αλλά και οι τρεις που είναι ελεύθεροι, αποχώρησαν από την αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και δήλωσαν ότι εφόσον ισχύσει η συγκεκριμένη απόφαση θα ζητήσουν και από τους συνηγόρους να μην τους εκπροσωπήσουν.

Η πρόεδρος επανέλαβε ότι η απόφαση έχει ληφθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί νέα ένταση στην αίθουσα.

Ένταση μεταξύ της υπεράσπισης και της έδρας δημιουργήθηκε επίσης όταν η πρόεδρος γνωστοποίησε πως την ενημέρωσαν ότι δεν είναι εφικτή η μαγνητοφώνηση των πρακτικών.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να επικοινωνήσουν με τους κατηγορούμενους ώστε να πάρουν τη συναίνεσή τους για να προσφύγουν κατά της απόφασης τόσο για το θέμα των πρακτικών όσο και για το θέμα των ταυτοτήτων, καθώς, όπως τόνισαν, η πρόεδρος με την εκφώνηση της απόφασης για πρακτικά και ταυτότητες δεν διευκρίνισε εάν είναι διάταξή της ως διευθύνουσας ή απόφαση του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment