PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αποχώρησαν ΝΔ και ΛΑΟΣ από συζήτηση στην Βουλή


Σε «κρας τεστ» μετατρέπεται για την κυβερνητική συνοχή το άρθρο 1 του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο προβλέπει μέτρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Σε «κρας τεστ» μετατρέπεται για την κυβερνητική συνοχή το άρθρο 1 του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο προβλέπει μέτρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών, μεταξύ των οποίων και αποφυλακίσεις καταδικασμένων για κακουργήματα σε κάθειρξη έως 10 ετών, υπό προϋποθέσεις.

ΝΔ και ΛΑΟΣ αποχώρησαν από την συζήτηση στη Βουλή, καθώς οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ΝΔ και ΛΑΟΣ, Ν. Δένδιας και Θ. Πλεύρης αντίστοιχα, εξέφρασαν την κατηγορηματική διαφωνία τους με τη συγκεκριμένη ρύθμιση και κάλεσαν τον υπουργό Δικαιοσύνης να περιορίσει το όριο στα 5 χρόνια φυλάκισης, ώστε να μην επωφεληθούν του μέτρου καταδικασμένοι σε κάθειρξη έως 10 ετών για κακουργήματα.

«Είμαι ο τελευταίος που θα θέσω σε δοκιμασία τη συνοχή της κυβέρνησης» αντέτεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, ο οποίος επέμεινα στη ρύθμιση και έκανε λόγο για δραματική κατάσταση στις φυλακές, λόγω του υπερπληθυσμού κρατουμένων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι βρίσκονται σε αυτές 13 χιλιάδες άτομα αντί για 9 χιλιάδες που είναι η προβλεπόμενη χωρητικότητά τους.

Η ΝΔ πάντως υποστηρίζει από την πλευρά της ότι δεν θα επέλθει ούτως ή άλλως ουσιαστική αποσυμφόρηση, αφήνοντας υπονοούμενα για ψηφοθηρικές «εξυπηρετήσεις» (όπως υποστηρίζει και το Άρμα Πολιτών του Γ. Δημαρά σε ανακοίνωσή του). Παρόμοια ήταν και η θέση του ΛΑΟΣ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε από την πλευρά του «κινήσεις εντυπωσιασμού» τις αντιδράσεις ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Για το νομοσχέδιο είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του και ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment