PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αποχωρεί ο Β. Κορκίδης από την ΕΣΕΕ, ανοιχτή επιστολή στους εμπόρους


Τα μέλη της ΕΣΕΕ για τα όσα πέτυχαν μαζί για τον κλάδο του εμπορίου την τελευταία δεκαετία ευχαριστεί σε ανοιχτή επιστολή του ο απερχόμενος πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Βασίλης Κορκίδης. Επιχειρεί έναν σύντομο απολογισμό του έργου των τελευταίων ετών και ζητεί από όλους να σταθούν αρωγοί στη νέα διοίκηση, ώστε να συνεχιστεί η δουλειά των προηγούμενων διοικήσεων.

Ο κ. Κορκίδης ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει από τον θώκο του προέδρου της ΕΣΕΕ, ύστερα από τρεις θητείες, τονίζει ότι υπηρέτησε την θέση με πολλή δουλειά, αγάπη, αφοσίωση και ευσυνειδησία.

«Όλοι μαζί, τα τελευταία δέκα χρόνια, εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για τη χώρα, παλέψαμε ώστε να αναδείξουμε την πραγματική συμβολή του εμπορικού κλάδου στην εγχώρια οικονομία και να ενισχύσουμε την παρέμβαση του φορέα μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Όλοι μαζί καταφέραμε να εγγράψουμε στη συλλογική συνείδηση της κοινωνίας ότι ο κοινωνικός διάλογος αποτελεί βασική προϋπόθεση της δημοκρατίας, κατοχυρώνοντας έναν αυτόνομο ρόλο για τη Μμε επιχείρηση στο πεδίο των πολιτικών, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνει ότι με συλλογική προσπάθεια διατηρήθηκε ανεξάρτητος ο χαρακτήρας της εμπορικής συλλογικής εκπροσώπησης από τα κόμματα και τις επιδιώξεις των ηγεσιών τους, ισχυροποιήθηκε η θέση της ΕΣΕΕ στον δημόσιο διάλογο και κατέστη αξιόπιστος συνομιλητής και αποφασιστικός διεκδικητή των συμφερόντων όλων των εμπόρων.

Όλοι μαζί επωφεληθήκαμε, σημειώνει, από τη συστηματική μελέτη των ζητημάτων που απασχολούσαν το εμπόριο με επιστημονικές μεθόδους και αξιοποιήσαμε το προβάδισμα που έδινε στην ΕΣΕΕ η τεκμηρίωση του ΙΝΕΜΥ. Με τεκμηριωμένες θέσεις, προτάσεις και διεκδικήσεις, ενδυναμώθηκε η παρουσία στις ευρωπαϊκές οργανώσεις, UEAPME και EuroCommerce και να οργανώσουμε καλύτερα τη συμμετοχή μας στην ΕΟΚΕ.

«Όλα τα παραπάνω αποκτούν ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι έλαβαν χώρα σε μια περίοδο που χαρακτηριζόταν από την απαξίωση του συνδικαλισμού και της συνδικαλιστικής παρέμβασης από διάφορες πλευρές καθώς και τη de facto υποβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου. Πήραμε δύσκολες, αλλά και δίκαιες αποφάσεις και εάν άθελά μας σε κάποια θέματα δεν πράξαμε το σωστό, αναλαμβάνω την ευθύνη» σχολιάζει ο απερχόμενος πρόεδρος.

Καλεί τα μέλη να συνεχίσουν τους αγώνες του κλάδου, με ωριμότητα και την πολυετή συλλογική εμπειρία να επιλέξουν το κατάλληλο συμβούλιο για να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων διοικήσεων.

«Ήρθα στην ΕΣΕΕ το 2006 ως φίλος από τον Πειραιά και φεύγω το 2018 με πολλούς και καλούς φίλους από όλη την Ελλάδα. Στην Γενική Συνέλευση της 24ης Νοεμβρίου θα έχω την τιμή να σας παραδώσω μία ισχυρή και αυτόφωτη ΕΣΕΕ για την εκλογική διαδικασία της 25ης Νοεμβρίου 2018. Θα είστε πάντα στη καρδιά μου. Καλή συνέχεια, καλή δύναμη σε όλους. Γειά σας!» καταλήγει ο κ. Κορκίδης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment