PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αποφυλακίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας έπειτα από 2,5 χρόνια


Αποφυλακίστηκε με την επιβολή περιοριστικών όρων από τις φυλακές Χαλκίδας όπου κρατείτο εδώ και 2 χρόνια και 5 μήνες ο Αρτέμης Σώρρας.

Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του Αρτ. Σώρρα βάσει των ευνοϊκών διατάξεων της υφ’ όρων απόλυσης.

Ο κατηγορούμενος που ισχυριζόταν ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να ξεπληρώσει πλήρως το χρέος του ελληνικού κράτους με ομόλογα ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, κρίθηκε το 2017 ένοχος για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, αλλά δεν παρέστη στη δίκη, με αποτέλεσμα να εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και να είναι καταζητούμενος για περίπου έναν χρόνο.

Τον Ιούνιο του 2018, ο επικεφαλής των Ελλήνων Συνέλευσις συνελήφθη τελικά από τις αρχές στον Άλιμο.

Τον Δεκέμβριο του 2019 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή κάθειρξης 6 ετών, χωρίς αναστολή για απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου.

Σε δήλωσή του, ο συνήγορός του Βασίλης Χειρδάρης αναφέρει: «Η έφεσή του κατά της καταδικαστικής απόφασης θα δικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο στις 27 Ιανουαρίου 2021 όπου εκτιμώ ότι θα απαλλαγεί πλήρως γιατί η κατηγορία δεν στέκει».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment