PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αποφυλακίζεται με εγγύηση ο Ντομινίκ Στρος Καν (v)


Δεκτό έκανε ο Δικαστής το αίτημα για ορισμό εγγύησης για την αποφυλάκιση του Ντομινίκ Στρος Κάν.

Δεκτό έκανε ο Δικαστής το αίτημα για ορισμό εγγύησης για την αποφυλάκιση του Ντομινίκ Στρος Κάν.

Υπό αυστηρά μέτρα επιτήρησης, κατ’ οίκον περιορισμό και με την καταβολή εγγύησης 1 εκατ. δολαρίων δέχθηκε το δικαστήριο να αφεθεί ελεύθερος ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ.

Ωστόσο παραπέμπεται σε δίκη, καθώς του απαγγέλθηκε επίσημα το κατηγορητήριο από το σώμα των ενόρκων. Αυτό σημαίνει ότι ήδη έχουν βρεθεί αρκετά στοιχεία από τις έρευνες που έγιναν ώστε να προχωρήσει η υπόθεση στο επόμενο στάδιο.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο εισαγγελέας «τα εναντίον του στοιχεία είναι σημαντικά και αυξάνονται καθημερινά όσο συνεχίζεται η έρευνα».

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστή ο τέως επικεφαλής του ΔΝΤ θα συνοδεύεται συνεχώς από έναν ένοπλο φρουρό, αποφάσισε το δικαστήριο, που καθόρισε επίσης στα 5 εκατ. δολάρια το ποσό για πιθανή διαφυγή.

Ο εισαγγελέας

Νωρίτερα είχε ταχθεί κατά του ορισμού εγγύησης για την αποφυλάκισή του η εισαγγελική αρχή «για διαδικαστικούς λόγους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Ο εισαγγελέας τόνισε ότι ήταν «ιδιαίτερα βιαστική» η αποχώρησή του από τον τόπο του «εγκλήματος».

Για «άδικη» θέση και «αντίθετη» με το νόμο έκανε λόγο ο συνήγορος του Στρος-Καν.

Επί τάπητος, στην αίθουσα του δικαστηρίου, τέθηκε το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης με εγγύηση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων ενώ απαγγέλθηκε και επίσημα το κατηγορητήριο κατά του Ντομινίκ Στρος Καν.

Ενας από τους δικαστές κατά την έξοδό του από την αίθουσα του δικαστηρίου υπογράμμισε ότι ο κ. Στρος-Καν προέρχεται από μια χώρα όπου η έκδοσή του θα ήταν “δύσκολη, αν όχι αδύνατη”.

Στο δικαστήριο η σύζυγος του Στρος-Καν

Η σύζυγός του, Αν Σινκλέρ, συνοδευόμενη από μια από τις κόρες του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, επίσης πήγε στο δικαστήριο για να παραστεί στην ακρόαση της αίτησης για αποφυλάκιση του συζύγου της. Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, η Σινκλέρ, φορώντας σκούρο σακάκι και φούστα, έφτασε με τη νεαρή γυναίκα το απόγευμα.

Και οι δύο κάθισαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, μπροστά από περίπου εκατό δημοσιογράφους, και η Αν Σινκλέρ κρατούσε το χέρι της κόρης του. Και οι δύο γυναίκες ήταν εμφανώς συγκινημένες, ενώ η κόρη του Στρος-Καν ανέπνεε βαριά για να μην κλάψει. Ο δικηγόρος του κ. Στρος-Καν, Ουίλιαμ Τέιλορ, ήταν επίσης παρών.

Οι δικηγόροι του πρότειναν να τεθεί υπό 24ωρη παρακολούθηση και με ηλεκτρονικές συσκευές σε κατ΄οίκον περιορισμό, στο σπίτι που διατηρεί η οικογένειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης με εγγύηση απορρίφθηκε-σύμφωνα με τους δικαστές- εξαιτίας των φόβων να επιχειρήσει να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Στρος-Καν παραιτήθηκε από τη θέση του, στην ηγεσία του ΔΝΤ χθες.

Ο ίδιος αρνείται τις εις βάρος του κατηγορίες για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση. Αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει μέχρι και 25 χρόνια κάθειρξη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment