PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αποφυλακίζεται άμεσα ο Νίκος Ρωμανός


Μετά από 6 χρόνια εγκλεισμού, ο Νίκος Ρωμανός αποφυλακίζεται καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές.

Είχε προηγηθεί απόφαση του Αρείου Πάγου που του αναγνώριζε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές και πάνω σε αυτή βασίστηκε η απόφαση του Εφετείου που του μείωσε την ποινή από τα 18 χρόνια ποινή κάθειρξης στα 14 για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Αίσθηση είχαν προκαλέσει τότε οι φωτογραφίες  των συλληφθέντων με τα χτυπημένα πρόσωπα μετά την συμπλοκή με την αστυνομία. Οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν τελικώς  με τους «Πυρήνες της Φωτιάς»(αθωώθηκε για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση)  και ο Ν. Ρωμανός καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Καταδικάστηκε επίσης σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή  και τοποθέτηση εκρηκτικών  μηχανισμών το 2012. Μεταξύ των «στόχων», το σπίτι του έγκλειστου σήμερα πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου. Στην απόφαση  της 26ης Μαρτίου του 2018 το Εφετείο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Ο Νίκος Ρωμανός μέσω του συνηγόρου του προσέφυγε στον Αρειο Πάγο, ο οποίος υποστήριξε ότι κατά την παραμονή του στις φυλακές έλαβε Απολυτήριο Λυκείου και στη συνέχεια πέρασε στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας.  Από τον Οκτώβριο του 2016 λαμβάνει σε καθημερινή βάση εκπαιδευτικές άδειες με ηλεκτρονική επιτήρηση για παρακολούθηση των μαθημάτων της Σχολής.

Ο Άρειος Πάγος αναγνώρισε το ελαφρυντικό και επέστρεψε τη δικογραφία στο Εφετείο.

Ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς εξέφρασε «την εξαιρετική ικανοποίησή του για την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, το οποίο ευθυγραμμιζόμενο με την απόφαση του Αρείου Πάγου δέχτηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές. Και η απόφαση αυτή εκτός από το γεγονός ότι ανοίγει  το δρόμο σε λίγες μέρες να αποφυλακιστεί ο Νίκος Ρωμανός, είναι σημαντική γιατί αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμπεριφορά μέσα στις φυλακές όταν αυτή έχει θετικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον δημιουργεί και ένα εξαιρετικό νομικό προηγούμενο σε αντίστοιχες υποθέσεις να τύχουν του ευεργετήματος της θετικής συμπεριφοράς  μέσα στις φυλακές».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment