PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Αποφασισμένοι για απόλυτη διαφάνεια σε όλα»


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στα Ηλύσια Πεδία, που διήρκεσε μία ώρα.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στα Ηλύσια Πεδία, που διήρκεσε μία ώρα.

Μετά την συνάντηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός, βγαίνοντας από το γαλλικό προεδρικό μέγαρο δήλωσε: «Ηταν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο Σαρκοζί για την ευρωζώνη. Η Ελλάδα τον διαβεβαίωσα ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της». «Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε την Ελλάδα να πέσει για ηθικούς και οικονομικούς λόγους», τόνισε ο Νικολά Σαρκοζί.

Ύστερα από ωριαία συνάντηση με τον Νικολά Σαρκοζί και μπρος σε πολυπληθή ξένα MME και κάμερες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου έκανε την παρακάτω δήλωση: «Είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη. Εγώ τόνισα και τονίζω ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, όπως και κάνει με οποιοδήποτε τίμημα και κόστος διότι ακριβώς το θέλουμε εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε τη χώρα μας, να αλλάξουμε την Ελλάδα, να είναι μία χώρα ανταγωνιστική και κοινωνικά δίκαιη και αναπτυξιακή. Να γίνει μία χώρα που φεύγει από την κρίση και εξασφαλίζει σιγουριά και ασφάλεια για τους πολίτες της. Είμαστε επίσης απόλυτα αποφασισμένοι να υπάρχει διαφάνεια σε όλα».

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι ζήτησε από τον κ. Σαρκοζί να στείλει τους δικούς τους εμπειρογνώμονες για να παρακολουθήσουν και να έχουν μία πλήρη εικόνα για το τι κάνει η Ελλάδα. Πρόσθεσε επίσης ότι το ίδιο καλεσμένη είναι οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα εκφράσει την επιθυμία, να στείλει τους δικούς της εμπειρογνώμονες για να αποκτήσουν την πλήρη εικόνα του γίγνεσθαι στην Ελλάδα. «Έτσι θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια για το τι κάνει η Ελλάδα», υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου, τέλος, ευχαρίστησε τους Νικολά Σαρκοζί και τον γαλλικό λαό για τη στήριξη που διαχρονικά αλλά και σήμερα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δείχνουν για τη χώρα μας. Πρόκειται για μία υποστήριξη την οποία αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σήμερα που περνάμε μία κρίσιμη περίοδο. Η στήριξη αυτή είναι πολύτιμη για να αλλάξει Ελλάδα και να γίνει μία καλύτερη Ελλάδα.

Μετά το πέρας της συνάντησης των δύο ανδρών ο Πρόεδρος Ν. Σαρκοζί δήλωσε:

Συναντήθηκα με τον έλληνα πρωθυπουργό και του ζήτησα να υλοποιήσει την προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί. Ξέρω ότι ο Ελληνικός λαός έχει παιδευτεί πολύ. Με διαβεβαίωσε ο Γ. Παπανδρέου για την υλοποίηση των δεσμεύσεων. Επίσης κάλεσε εμπειρογνώμονες από Γάλλους και από άλλα κράτη, για να παρακολουθήσουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων. Συμπατριώτες μου έχουμε ηθική υποχρέωση όταν υπάρχει πρόβλημα να στηρίξουμε τα μέλη κράτη.

“Η αποτυχία της Ελλάδας θα ήταν αποτυχία για όλη την Ευρώπη”, είπε ο Γάλλος πρόεδρος. “Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε την Ελλάδα να πέσει για ηθικούς και οικονομικούς λόγους”, πρόσθεσε ο Σαρκοζί.

Ο Σαρκοζί διευκρίνισε ότι τις επόμενες ημέρες σκοπεύει να πάει στη Γερμανία για να “επιταχύνει” το σχέδιο διάσωσης του ενιαίου νομίσματος, όπως ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment