PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αποσύρει δυνάμεις από τη Συρία η Ρωσία


Η Ρωσία έχει αρχίσει να αποσύρει στρατιωτικές δυνάμεις από τη Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο Sputnik, επικαλούμενο τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

«Βάσει της απόφασης του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρχίζει να περιορίζει την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων στη Συρία», δήλωσε ο στρατηγός Βαλέρι Γερασίμοφ.

Ο στρατηγός πρόσθεσε ότι ο ρωσικός στόλος υπό το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ, που δρούσε από τη Μεσόγειο στα ανοικτά των συριακών ακτών, θα είναι ο πρώτος που θα επιστρέψει από τη Συρία.

Ο κ. Πούτιν είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι η χώρα του δέχθηκε να περιορίσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στη Συρία στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας που συμφωνήθηκε μεταξύ των συριακών ομάδων της αντιπολίτευσης και της συριακής κυβέρνησης.

Ο στρατηγός Γερασίμοφ εξήγησε ότι ο ρωσικός στόλος ολοκλήρωσε την αποστολή του στη Συρία, ενώ πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις νίκες που κατέγραψε ο συριακός στρατός.

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας τόνισε ότι «η απελευθέρωση του Χαλεπιού από τους αντάρτες» δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στη συριακή κρίση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment