PeristeriNews.gr
Πολιτική

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά του Χρ. Σταϊκούρα


Απορρίφθηκε από 158 κυβερνητικούς βουλευτές η πρόταση δυσπιστίας στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ τάχθηκαν 133 βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση, ενώ το ΜέΡΑ 25 είχε αποχωρήσει από την ψηφοφορία.

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα πως επί των ημερών του καταργήθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας άσκησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνέχισε τα βέλη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «πάνω στην κινδυνολογία χτίσατε την πολιτική σας καριέρα. Δεν μπορείτε να διχάζετε τους πολίτες με έωλα συνθήματα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα. Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα βρεθεί κάποια στιγμή, η νόσος του λαϊκισμού όμως παραμένει ανίατη».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατήργησε ποτέ το νόμο Κατσέλη και δεν άφησε ποτέ τους Έλληνες πολίτες δίχως ένα πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας». Προσέθεσε πως «το πρώτο που θα κάνουμε την δεύτερη φορά που θα έλθουμε στην εξουσία θα είναι να καταργήσουμε το νόμο για τις πτωχεύσεις», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για μνημονιακά μέτρα χωρίς μνημόνιο.

«Το μόνο που δεν μας είπατε κύριε Τσίπρα είναι «με έναν νόμο και ένα άρθρο» είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο πτωχευτικό. Όσον αφορά στην πρόταση δυσπιστίας ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «για να καλύψετε τα εσωτερικά σας προβλήματα, απόρροια των στρατηγικών αδιεξόδων σας, επιδίδεστε σε κυνήγι μαγισσών».

«Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μητσοτάκη και σε κανέναν υπουργό του» είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση. Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «απαλλάσσει από τις ευθύνες του τον κ. Μητσοτάκη, τον βγάζει από το κάδρο των ευθυνών και στρέφεται κατά μεμονωμένου υπουργού».

Από το ΚΚΕ ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας , εξαπέλυσε βέλη τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ. Έντονη κριτική για τον πτωχευτικό κώδικα άσκησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, που έκανε εκτενή αναφορά και στα εθνικά θέματα. Την αποχώρηση από την ψηφοφορία ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας πως το ΜέΡΑ 25 αρνείται «να γίνει συνεργός στην αποσιώπηση του πτωχευτικού».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment