PeristeriNews.gr
Διεθνή

Απορρίπτει ο Νετανιάχου την επιστροφή στα σύνορα του 1967


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου συναντήθηκαν την Παρασκευή στο Λευκό Οίκο επιβεβαιώνοντας τη διαφορά απόψεων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου συναντήθηκαν την Παρασκευή στο Λευκό Οίκο επιβεβαιώνοντας τη διαφορά απόψεων που προέκυψε μετά την στροφή της αμερικανικής πολιτικής για δύο κράτη στα σύνορα του 1967 με αμοιβαίες παραχωρήσεις εδαφών.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η χώρα του μπορεί να κάνει μερικές παραχωρήσεις στις ειρηνευτικές συνομιλίες –θέση που άλλωστε δεν είναι καινούργια– αλλά τόνισε ότι τα σύνορα του 1967 δεν είναι δυνατόν να «υπερασπιστούν στρατιωτικά» από τη χώρα του.

Πάντως είπε ότι εκτιμά τις προσπάθειες του Μπαράκ Ομπάμα για την ειρήνευση και επισήμανε ότι το Ισραήλ και ο ίδιος θέλουν ειρήνη.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συμμετοχής της Χαμάς σε μία παλαιστινιακή κυβέρνησης, επανέλαβε τη θέση του ότι η Φατάχ (αναγνωρισμένη συνομιλήτρια του Ισραήλ και της Δύσης) πρέπει να επιλέξει μεταξύ συμφωνίας με τη Χαμάς ή ειρήνης με το Ισραήλ.

Ο πρόεδρος Ομπάμα, από την πλευρά του, είπε ότι παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

Ανέφερε ότι επανέλαβε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό την θέση που εξέφρασε την προηγούμενη ημέρα, υπογραμμίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Η συνάντηση ήρθε μόλις μία ημέρα μετά την αιφνιδιαστική αλλαγή γραμμής των ΗΠΑ στο ζήτημα του παλαιστινιακού κράτους, στάση με την οποία το Ισραήλ εξέφρασε αμέσως τις αντιρρήσεις του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment