PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Αθήνα


Μπορεί η ανησυχία να είναι στα ύψη αλλά το ενδεχόμενο της απαγόρευσης κυκλοφορίας φαίνεται αυτή τη στιγμή να απομακρύνεται.

Από τα επιδημιολογικά στοιχεία φαίνεται πως η Αττική δεν εμφανίζει την έξαρση που παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη και αυτό είναι που μέχρι στιγμής καθησυχάζει τους ειδικούς.

Σύμφωνα και με τις καθημερινές ενημερώσεις του ΕΟΔΥ προκύπτει το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο η Π.Ε. Θεσσαλονίκης να βρίσκεται με περισσότερα κρούσματα από αυτή της Αττικής.

Αυτό δείχνει και την συγκράτηση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια της πρωτεύουσας γεγονός που δίνει μια αισιοδοξία και οδηγεί τις εξελίξεις για τη συνέχεια.

Όπως είπε στη χθεσινή ενημέρωση ο Γκίκας Μαγιορκίνης, η Αττική παρουσίασε επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης με αύξηση περίπου 30% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, το ποσοστό αυτό δεν είναι μεγάλο για την Αττική, που, όπως σημείωσε, φαίνεται να είναι πιο σταθερή σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη.

Πάντως δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί ακόμα ένα νέο μέτρο προφύλαξης που δεν θα είναι άλλο από την απαγόρευση εξόδου από τον νομό Αττικής για να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού στους γύρω νομούς στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

Βάσει όλων των παραπάνω και της εικόνας που υπάρχει αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα αφού είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να υπάρξει μια ελάττωση των κρουσμάτων στη χώρα ώστε να η οικονομία να επανέλθει στα φυσιολογικά της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Μάρτιος μας «υποδέχεται» με δύο τριήμερα

Peristeri News

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Leave a Comment