PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας ζητούν κάτοικοι στο Μπουρνάζι


Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου ενημερώνει για την κινητοποίηση κατοίκων στο πάρκο της οδού Σύρου στο Περιστέρι με σκοπό την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που έχει τοποθετηθεί στην περιοχή.

Η ανακοίνωση:

«Την Δευτέρα 18/5 πραγματοποιήσαμε γενική συνέλευση της γειτονιάς μας στο Πάρκο της οδού Σύρου στο Περιστέρι με σκοπό την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που έχει τοποθετηθεί στην περιοχή. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και συμμετείχαν κάτοικοι του Περιστερίου και του Ιλίου. Συγκροτήθηκε επιτροπή κατοίκων για την οργάνωση του αγώνα.

Υπήρξε έντονη ανησυχία των παρευρισκόμενων γιατί η κεραία βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, 110μ από το 36ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίου και δίπλα από το πάρκο που παίζουν τα παιδιά της περιοχής.

Στην συνέλευση αναδείχθηκε η ευθύνη και της Δημοτικής αρχής του Περιστερίου που έδωσε άδεια για την τοποθέτηση της κεραίας.

Με ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης απαιτούμε:

  • Την άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης κεραίας, αλλά και όλων των άλλων που υπάρχουν στην περιοχή μας και καλούμε όλους τους τοπικούς συλλογικούς φορείς και κατοίκους για μαζικές αγωνιστικές δράσεις.

  • Διενέργεια μέτρησης ακτινοβολίας από τη δημοτική αρχή και κοινοποίηση των αποτελεσμάτων δημόσια.

  • Ανάκληση παντός τύπου άδειας που τυχόν έδωσαν οι συναρμόδιες υπηρεσίες (Πολεοδομία, δήμος, ΕΑΕΕ) για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας.

  • Διενέργεια μέτρησης για όλες τις κεραίες που βρίσκονται κοντά σε σχολεία καθώς και το σύνολο των κεραιών που λειτουργούν με άδεια

  • Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την ασυδοσία των εταιρειών τηλεφωνίας, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη δημόσια υγεία.

Η δημόσια υγεία είναι πάνω από το οικονομικό όφελος είτε συμπολιτών είτε επιχειρηματικών ομίλων και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να παλέψουν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Στον εισαγγελέα ο δράστης της επίθεσης στην Ερμού – Στη ΜΕΘ η 22χρονη

Peristeri News

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment