PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απολογείται ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία Γραικού


Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγη ώρα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης η απολογία του εμπόρου κρεάτων, που κατηγορείται για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, η σορός του οποίου εντοπίστηκε, δυόμισι χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του, θαμμένη κοντά στην κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορούμενου στο χωριό Ανατολικό, έξω από την πόλη.

Ο κατηγορούμενος μετήχθη το πρωί κάτω από ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια και ανέβηκε από την πίσω είσοδο του μεγάρου στον πρώτο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο της Ε’ τακτικής ανακρίτριας, ενώπιον της οποίας απολογείται.

Στην κεντρική είσοδο των δικαστηρίων συγκεντρώθηκαν από νωρίς συγγενείς και φίλοι του θύματος, κρατώντας φωτογραφίες τού άτυχου κτηνοτρόφου, όπως επίσης ένα πανό που έγραφε ο ότι Δημήτρης Γραικός «δολοφονήθηκε δύο φορές», μία από τον δράστη και μία όταν η υπόθεση της εξαφάνισής του προτάθηκε να μπει στο αρχείο.

Ένταση επικράτησε προς στιγμήν, όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στα δικαστήρια, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν το επέτρεψαν. Μετά από λίγη ώρα, ωστόσο, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Στον 46χρονο κατηγορούμενο, που υπέδειξε στις διωκτικές Αρχές το σημείο ταφής του 59χρονου κτηνοτρόφου, καταλογίζεται η πράξη της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, την οποία, πάντως, φέρεται να αρνείται. Ο ίδιος, τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, δια του συνηγόρου του, υποστήριξε ότι καβγάδισε με το θύμα και πάνω στον καβγά επήλθε ο θάνατος.

Οι δύο άνδρες φέρεται πως είχαν οικονομικές διαφορές, ύστερα από μεταξύ τους συναλλαγή και η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι αυτές οι διαφορές ήταν το κίνητρο της δολοφονίας.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, η σορός έφερε αλλεπάλληλες κακώσεις από χτυπήματα, τα οποία αποδείχθηκαν θανατηφόρα, ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ο θάνατός του να οφείλεται σε χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο ή πυροβολισμούς. Κατά πληροφορίες δε το ιατροδικαστικό πόρισμα κάνει λόγο για βίαιο θάνατο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment