PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αποκολλήθηκε στέγαστρο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού


Κομμάτι πλεξιγκλάς από τη στέγη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού αποκολλήθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και κατέληξε στο γήπεδο του σχολικού συγκροτήματος.

Ευτυχώς την ώρα του συμβάντος οι μικροί μαθητές βρίσκονταν στις αίθουσες του σχολείου και έτσι δεν υπήρξε τραυματισμός.

Συνεργεία του Δήμου έχουν σπεύσει στο σημείο για να απομακρύνουν το στέγαστρο από πλεξιγκλάς, ενώ αναμένεται να διενεργηθεί και έρευνα για τις συνθήκες που προκάλεσαν την αποκόλληση του από τη στέγη.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Σήμερα Τετάρτη στις 8:20 το πρωί τμήμα πλαστικού (πολυκαρβονικού) σκέπαστρου το οποίο καλύπτει τον φωταγωγό αίθριου χώρου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού αποκολλήθηκε λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

Συνεργεία του Δήμου έφτασαν άμεσα στο σχολείο και ξεκίνησαν τις εργασίες απομάκρυνσης των σπασμένων τμημάτων του πλαστικού υλικού και γενικά αποκατάστασης του προβλήματος.

Από τον αρχικό έλεγχο του σκέπαστρου δεν προκύπτουν ενδείξεις προϋπάρχουσας φθοράς και η αποκόλληση οφείλεται σε σπάσιμο των βιδών στήριξης λόγω των ανέμων και πιθανού τοπικού στροβιλισμού.

Ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο περιστατικό που οφείλεται σε τοπικά ακραίο φαινόμενο και όχι σε φθορά υλικών, ο Δήμος τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης των κρατικών πιστώσεων για την συντήρηση των Σχολικών κτιρίων.

Γιατί η Αυτοδιοίκηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την καλύτερη συντήρηση και ασφαλή λειτουργία των σχολείων αλλά η ανεπάρκεια των διαθέσιμων από το κράτος πόρων δημιουργεί συνεχώς προβλήματα και καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment