PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Αποκλεισμός του Υπ. Εργασίας από τον Δήμο Αγ. Αναργύρων – Καματερού


Αντιδρά στη μεταφορά του ΙΚΑ από το Καματερό στη Φυλή

Υλοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, στις 22 Μαρτίου από τις 8:00 το πρωί η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και κάτοικοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας.

Διαπαραταξική αντιπροσωπεία με Επικεφαλής τον Δήμαρχο Νίκο Σαράντη συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό, Βουλευτή Β΄ Αθηνών Γ. Κουτρουμάνη, στον οποίο εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για την αθέτηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου, την ουσιαστική εξαπάτηση του Δήμου και την αιφνιδιαστική, νυχτερινή απομάκρυνση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ από το Καματερό.

Η αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου απαίτησε την επιστροφή των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στο Καματερό, για το οποίο ο Υπουργός δήλωσε ότι θα απαντήσει μέσα σε λίγες ημέρες.

Στην περίπτωση που δεν διασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εξυπηρέτηση των πολιτών, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού θα προχωρήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε νέες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες κάθε μορφής, με στόχο την επίλυση του μεγάλου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην πόλη.

Ψήφισμα

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού σε έκτακτη συνεδρίαση του τη Δευτέρα 21 Μαρτίου καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΙΚΑ και τους αρμόδιους Υπουργούς για τη μεταφορά των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ από τη Δημοτική Κοινότητα Καματερού στο Δήμο Φυλής και μάλιστα σε περιοχή που με κανένα τρόπο δεν υπάρχει συγκοινωνιακή πρόσβαση από τους κατοίκους του Καματερού.

Η μεταφορά έγινε «εν κρυπτώ», ημέρα Κυριακή, με απόλυτη μυστικότητα, αφού ούτε οι ίδιοι οι υπάλληλοι του ΙΚΑ δεν το γνώριζαν και το πρωί της Δευτέρας πήγαν στην Υπηρεσία τους, αλλά βρήκαν το κτίριο άδειο.

Καταγγέλλουμε επίσης τη Διοίκηση του ΙΚΑ και τους αρμόδιους Υπουργούς, διότι εξαπάτησαν το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού και προφορικά και εγγράφως διαβεβαίωναν ότι για όποια απόφαση θα προηγηθεί συζήτηση προκειμένου να διασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν ανεχόμαστε τέτοιες μεθοδεύσεις και πολύ περισσότερο δεν δεχόμαστε τη μεταφορά των υπηρεσιών του ΙΚΑ από τη Δημοτική Κοινότητα Καματερού, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι χρήστες των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Γι’ αυτό το λόγο καταδικάζουμε την συγκεκριμένη πολιτική του Υπουργείου για τον στραβό εξορθολογισμό των Υπηρεσιών του ΙΚΑ που δημιούργησε τα προβλήματα στο ΙΚΑ Καματερού.

Διαβεβαιώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι μαζικοί φορείς, όλοι οι πολίτες θα αντιδράσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των κατοίκων και το ευρύτερο συμφέρον της πόλης. Σαν πρώτο βήμα αποφασίζουμε την κατάληψη του Υπουργείου Εργασίας (Σταδίου 29) την Τρίτη 22/3/2011 από τις 8 π.μ.

Επίσης, αποφασίζουμε να δοθεί δημοσιότητα και να γίνει δημόσιος διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς, να ζητηθεί να πάρουν θέση τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης με βάση τα παραπάνω».

Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο με τις ψήφους της Διοίκησης του Δήμου και των δημοτικών παρατάξεων «Ενωτική Πορεία» του κ. Δανάκου και «Αλληλεγγύη» του κ. Τερζόγλου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment