PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στον αντιδραστήρα Nο 2


Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκαν στο γάλα και το σπανάκι στις επαρχίες Φουκουσίμα και Ιμπαράκι, οι οποίες βρίσκονται κοντά στον πυρηνικό σταθμό όπου καταβάλλονται προσπάθειες για την αντιμετώπιση των αλυσσιδωτών προβλημάτων που προκάλεσε ο σεισμός και το τσουνάμι.

Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκαν στο γάλα και το σπανάκι στις επαρχίες Φουκουσίμα και Ιμπαράκι, οι οποίες βρίσκονται κοντά στον πυρηνικό σταθμό όπου καταβάλλονται προσπάθειες για την αντιμετώπιση των αλυσσιδωτών προβλημάτων που προκάλεσε ο σεισμός και το τσουνάμι, ενώ η κυβέρνηση θα έχει αποφασίσει ως αύριο εάν θα περιορίσει την κατανάλωση και τη διάθεση τροφίμων από την περιοχή, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας Γιουκίο Εντάνο.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Ιαπωνίας, ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα 1 δεν θα επαναλειτουργήσει. Ο Εντάνο υπογράμμισε ότι την απόφαση δεν θα λάβει μόνο η κυβέρνηση αλλά και η εταιρία που διαχειρίζεται το σταθμό.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Kyodo, τεχνικοί της εταιρίας αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση στον αντιδραστήρα Nο 2 του σταθμού της Φουκουσίμα.

Οι ιαπωνικές αρχές συνέστησαν στον πληθυσμό που εγκαταλείπει την περιοχή κοντά στον πυρηνικό εργοστάσιο, τη λήψη ιωδίου, που είναι προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς.

Στο μεταξύ, οι διασώστες εντόπισαν και διέσωσαν μία 80χρονη γυναίκα και ένα 16χρονο αγόρι, που είχαν παγιδευτεί στα ερείπια της πόλης Ισινομάκι.

Ο νεώτερος επίσημος απολογισμός των νεκρών ανήλθε στους 8.133, ενώ 12.272 είναι οι αγνοούμενοι, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο την αστυνομία.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών σημειώθηκε χθες στην επαρχία Ιμπαράκι, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 100χλμ βορειοανατολικά του Τόκιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment